Web Analytics
More
    Reklāma

    Google uzsāk programmu jaunuzņēmumiem, kas izmanto mākslīgo intelektu veselības aprūpes veicināšanai

    Jaunākie raksti

    Mākslīgajam intelektam (MI) un mašīnmācīšanās tehnoloģijai ir potenciāls sekmēt veselības aprūpes attīstību, risinot aktuālus sabiedrības veselības un labbūtības izaicinājumus, sākot no palīdzības ārstiem ātrāk diagnosticēt slimības un beidzot ar medicīnas pētījumu veikšanas paātrināšanu. Tehnoloģiju līderu, jaunuzņēmumu un medicīnas jomas ekspertu sadarbība veicina drošu inovāciju ieviešanu un veselības tehnoloģiju potenciāla realizēšanu ilgtermiņā. Lai palīdzētu jaunuzņēmumu dibinātājiem atbildīgi veidot un uzlabot veselības aprūpi, Google iepazīstina ar savu jauno programmu startapiem – “MI veselībai” (AI for Health), kas ir pieejama arī Latvijas jaunuzņēmumiem.

    Šī ir trīs mēnešu gara programma, kas jaunuzņēmumiem, kuri strādā veselības aprūpes un labklājības jomā, sniedz prasmes un izaugsmes iespējas, kā arī nodrošina Google rīkus un produktus, lai palīdzētu palielināt to darbības mērogu. Iniciatīvas mērķis ir atvieglot un veicināt jaunuzņēmumu inovāciju ieviešanu un sabiedrības problēmu risināšanu ar mākslīgā intelekta palīdzību. Līdzīgi kā Google Izaugsmes akadēmijas programmā “Kiberdrošība”, dalībniekiem būs iespēja piedalīties īpašās darbnīcās un cieši sadarboties ar Google un nozares ekspertiem, lai attīstītu savus uzņēmumus, dalītos ar labāko praksi un veicinātu atbildīgu MI risinājumu izstrādi veselības un labklājības nozarē. Pēc programmas beigām jaunuzņēmumiem būs pieejama ilgtermiņa Google mentoru palīdzība un atbalsts, kļūstot par daļu no  Google for Startups absolventu tīkla. Uzzināt vairāk un pieteikties dalībai programmā jaunuzņēmumu pārstāvji aicināti līdz 10. jūlijam.

    Reklāma

    Jau vairāk nekā 10 gadus Google sadarbojas ar jaunuzņēmumiem, kas izmanto tehnoloģijas, lai risinātu sabiedrības izaicinājumus, tai skaitā, lai aktivizētu mākslīgā intelekta priekšrocības veselības aprūpē un medicīnā. Izaugsmes akadēmijas programma “Mākslīgais intelekts veselībai” un Med-PaLM 2 ir vēl viens solis pretī Google apņemšanās pētīt mākslīgo intelektu veselības aprūpē, veicinot efektivitāti, taisnīgumu, noderīgumu un drošību.

    Uzzināt vairāk un pieteikt savu dalību programmā ir iespējams vietnē startup.google.com līdz š.g. 10. jūlijam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma