Web Analytics
More
    Reklāma

    Šodien pasūtīts elektriskais Rolls-Royce Spectre būs jāgaida līdz 2025. gadam

    Jaunākie raksti

    Luksusklases autoražotāja Rolls-Royce automašīnu ražošana ir laikietilpīgs process, ņemot vērā augsto luksusa līmeni, kā arī daudzās ar rokām gatavotās detaļas. Pieprasījums pēc Rolls-Royce pirmā elektroauto Spectre ir tik liels, ka savs pasūtītais auto būs jāgaida īpaši ilgi – pasūtiet šodien, bet piegādi gaidiet 2025. gadā, saka uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Torstens Millers-Otvoss.

    “Klienti luksusa segmentā nav sajūsmā par to, ka mašīnas piegāde jāgaida divus, trīs, četrus gadus. Viņiem arī nepatīk, ja pasaka, ka mašīna ir izpārdota vēl pirms tā vispār nonākusi ielās. Es domāju, ka tā ir slikta ražošanas plānošana un nevēlos pieļaut, lai mūsu klientiem būtu jāgaida gadiem ilgi, lai saņemtu mūsu produktus,” saka Rolls-Royce galva sarunā ar Inside EV’s.

    Rolls-Royce jau iepriekš bijuši elektriskie koncepti un autoražotājs no tiem guvis dažādas mācības, piemēram, vismaz elektriskam Rolls-Royce nav nepieciešams milzīgs liels nobraucamais attālums ar vienu uzlādi – būs pilnīgi pietiekami, ja auto spēs nobraukt ap 500 kilometriem. “Šie tehniskie aspekti liek domāt, cik daudz darba jāpaveic ar virsbūvi, kā kopumā izskatīsies viss auto. Ir ļoti smalka robeža starp sniedzamību, bateriju ietilpību un to, kādi kompromisi ir jāievēro auto dizainā,” stāsta Millers-Otvoss.

    Autoražotājs katrā ziņā ir piestrādājis pie Spectre formas un dizaina, valdes priekšsēdētājam apstiprinot, ka šis ir visu laiku aerodinamiskākais Rolls-Royce modelis. Klientiem gan atliek gaidīt, kad viņi tiks pie savām mašīnām, un tas diemžēl nebūs tik drīz.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    23.05.2023 13:10

    Da labi :|

    Krotow
    23.05.2023 15:22

    Šis laikam būs gadījums kur baterija nav smagākais elektroauto elements.

    Biteme
    23.05.2023 15:50

    Vai piekabes āķis tam būs pamataprīkojumā vai atkal jāpasūta atsevišķi?

    Parasts latvietis
    24.05.2023 18:28
    Reply to  Biteme

    Piekabes āķis un kurbulis pamataprīkojumā ir tikai aurus

    Biteme
    24.05.2023 18:52

    aunusam uz jumta tapsējuma ir pasaules karte, kurā Krievija ir pasaules vienīgā un lielākā valsts. Vienīgā komplektācija ir Putriot Edišen.

    Kaspis
    24.05.2023 15:03

    Kamēr samaksājot gaidi to vienradzi, citi prezentās jau 15 jaunus, gan jau foršākus modeļus

    Reklāma