Web Analytics
More
    Reklāma

    “Vodafone” pievienojas citiem tehnoloģiju gigantiem un uzsāks masveida darbinieku atlaišanu

    Jaunākie raksti

    Pēdējais pusgads globālajā ekonomikā nav bijis visai spožs un lielu daļu uzņēmumu mudinājis fokusēties uz efektivitāti un izmaksu samazināšanu. Lēmumu par darbinieku masveida atlaišanu pieņēmusi virkne tehnoloģiju uzņēmumu, un “Vodafone” šajā sarakstā ir jaunākais no tiem. Līdz ar jaunāko finanšu rezultātu paziņošanu telekomunikāciju tehnoloģiju izstrādātājs informējis, ka tuvāko trīs gadu laikā plāno atlaist 11 000 darbinieku.

    “Vodafone” izpilddirektore Margerita de la Valle paziņojusi, ka vēlas “vienkāršot” kompāniju un darba vietu skaita samazināšana esot daļa no šī plāna. Viņa norāda, ka šāds solis nepieciešams, jo “Vodafone” darbība “nav bijusi pietiekami apmierinoša”. Valle skaidri paudusi, ka viņas kā vadītājas prioritātes esot klienti, vienkāršība un izaugsme, kas, viņasprāt, ļaus uzņēmumam atgūt konkurētspēju.

    Viens no soļiem, kā to īstenot, ir samazināt darbavietu skaitu nākamajos pāris gados. Kopumā plānots atlaist 11 000 darbinieku, kas ir 10% no uzņēmuma kopējā darbaspēka. Tā kā “Vodafone” ir multinacionāla kompānija, amatu nāksies atstāt darbiniekiem vairākās valstīs, ieskaitot Vāciju, Itāliju, Lielbritāniju.

    Jāpiezīmē, ka “Vodafone” šobrīd risina sarunas par apvienošanos ar telekomunikāciju uzņēmumu “Three UK”. Ja darījums notiks, tas ne tikai ievērojami mainīs telekomunikāciju jomas ainavu Lielbritānijā. Apvienošanās rezultātā radītais uzņēmums kļūs par pasaulē lielāko mobilo sakaru operatoru ar aptuveni 28 miljoniem klientu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raimonds
    20.05.2023 14:58

    28 miljoni klientu ir nieks salīdzinot ar, piemēram, China Mobile 945 miljoniem klientu. Diez vai šis būs lielākais mobilo sakaru operators.

    Reklāma