Web Analytics
More
    Reklāma

    Google varētu pilnībā izdzēst lietotāju kontus, ja tie nav tikuši izmantoti vismaz 2 gadus

    Jaunākie raksti

    Pirms trim gadiem pieņemti Google noteikumi varētu būt iemesls, kāpēc drīzumā visi neaktīvie Google konti varētu tikt pilnībā izdzēsti. Tomēr joprojām nav skaidrs, kā tas darbosies praksē.

    Jau 2020. gadā tika izlaista noteikumi, ka Google varētu izdzēst visu kontā glabāto informāciju, ja tas netiks lietots vismaz 24 mēnešus. Tas vairāk gan bija saistīts ar Google Drive mākoņdatošanas pakalpojumu un informāciju, taču jaunākā informācija varētu norādīt uz to, ka Google konts varētu tikt pilnībā izdzēsts.

    Reklāma

    Līdz ar to šobrīd noteikti ir vērts ielogoties kādā Google kontā, kas ir sen izveidots un nākotnē varētu būt aktuāls. Jaunie noteikumi stāsies spēkā ātrākais šī gada decembrī. Interesanti, ka izdzēsto kontu e-pastu adreses nebūs iespējams izmantot atkārtoti, kas gan ir nedaudz pārsteidzoši.

    Google konta aktivitāte tiek mērīta, izmantojot e-pastu, Google Drive, YouTube, Google Play Store, kā arī Google Search, līdz ar to par pilnīgu neaktivitāti var runāt vien tad, ja šis konts netiek izmantots nevienā no šiem servisiem. Taču tādā gadījumā, gan jau šis konts arī nav nepieciešams.

    Kad noteikumi stāsies spēkā, kā pirmie tiks dzēsti tie Google konti, kuri tikuši vienreiz izveidoti un nekad vairāk neizmantoti. Tāpat tiks nosūtīti dažādi informatīvie e-pasti, un dzēšana nenotiks pēkšņi bez informācijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    18.05.2023 13:50

    Interesanti, kas notiks ar jau izmantotajām adresēm. Varu iedomāties vienu iemeslu… Tur noteikti ir papilnam “īso” un “populāro” nosaukumu un Google kaut kāda iemesla dēļ grib pabojāt dzīvi visādiem kiberspekulantiem, pēc kuriem jau sen elles piķa katli raud.

    bobis
    18.05.2023 15:06

    Nezinaju ka no tiem vel kada jega ir.

    Reklāma