Web Analytics
More
    Reklāma

    Arm plāno mainīt cenu politiku, varētu celties viedtālruņu cenas

    Jaunākie raksti

    Varam sagaidīt, ka Arm mainīs pieeju, kā tiek maksāts par viedtālruņu un citu ierīču procesoriem. Arm veidotie procesoru dizaini atrodami teju katrā viedtālrunī, kā arī Arm veido procesoru dizainus neskaitāmiem citiem pielietojumiem.

    Iepriekš Arm ražotājiem par sava dizaina izmantošanu prasīja 1% līdz 2% no procesora cenas, bet nu Arm plāno savu atlīdzību piesaistīt viedtālruņa cenai, kas varētu celt Arm peļņu, bet vienlaikus arī sadārdzinās viedtālruņu cenu.

    Diemžēl Arm ir sava veida monopols, uz Arm procesoru dizainiem paļaujas arī Nvidia un Apple, ne tikai Android viedtālruņu ražotāji. Nav arī nekāds brīnums par šo Arm soli, iespējams, Nvidia vēlējās ar Arm darīt ko līdzīgu, bet Arm iegādi liedz vairākas konkurenci pieskatošas institūcijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zefīrs
    27.03.2023 09:30

    Drīz 1000 Eiro par telefonu būs ‘lētais gals’ ?

    Tas pats Jānis
    27.03.2023 13:08

    Nu, ar laiku attīstīsies RISC arhitektūra un ARM varēs gaidīt ziemu, lai varētu sūkāt ledu.
    Hehe, nāk prātā filma Hackers. Sens tik sens ir tas laiks….

    Biteme
    27.03.2023 14:04

    Lai šādi noteiktu cenu, Arm vajadzētu daļas iekārtu ražotāju uzņēmumos? Tagad iekārtu cena būs $100, no kuras tiks veikta CPU cenas noteikšana, bet pirmpirkuma tiesības būs izplatītājam, kurš “pievienos intelektuālo vērtību” un rezultātā cenas tiks paaugstinātas līdz ierastajam līmenim.

    Reklāma