Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla daudzviet Eiropā samazina uzlādes cenas Supercharger tīklā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Tesla piedāvātais Supercharger uzlādes tīkls ir viens no lielākajiem Tesla plusiem pasaulē – pašiem savs un plašs uzlādes tīkls. Ražotājs pieņēmis lēmumu daudzviet Eiropā samazināt uzlādes cenas Supercharger tīklā.

    Kā viena no elektroauto lielākajām priekšrocībām regulāri tiek saukta lētāka braukšana – elektrība pārsvarā ir lētāka nekā degviela, tiesa, ne vienmēr. Pēdējā gada laikā esam pieredzējuši milzīgas elektrības cenu svārstības Krievijas uzsāktā kara Ukrainā dēļ, kā rezultātā ievērojami kāpa cenas elektroauto uzlādes tīklos gan Latvijā, gan citur pasaulē. Vismaz elektrības cenas atgriežas saprāta robežās, un tāpat arī uzlādes cenas.

    Uzlādes cena Supercharger tīklā Eiropā samazinājusies par vidēji 10-20%. Precīzs cenas samazinājums katrā valstī nedaudz atšķiras. Atsevišķās valstīs, piemēram, Spānijā, cena samazināta pat par 25 procentiem. Supercharger uzlādes cena Eiropā Tesla ir īpaši svarīga, jo atsevišķas uzlādes vietas pieejamas arī citu autoražotāju mašīnu īpašniekiem, kā rezultātā Tesla var gūt papildus peļņu. Latvijā Supercharger cenas pagaidām nav ļoti aktuālas, jo abos Latvijas Supercharger uzlādes punktos pagaidām iespējams lādēties par brīvu. Tas Rīgā izraisījis arī pietiekami daudz konfliktsituāciju, bet tas jau ir atsevišķs stāsts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    15.05.2023 10:47

    Vispār loģiski, ja elektrības cenas Eiropā sāk iet uz leju.

    Reklāma