Web Analytics
More
    Reklāma

    Planšetdatoru pārdošanas apjomi atgriezušies pirmspandēmijas apmēros

    Jaunākie raksti

    Darbs no mājām iet mazumā, arī tēriņus cilvēki sākuši vēl vairāk ierobežot, un uzreiz var redzēt, ka cieš planšetdatoru tirgus. Tiek lēsts, ka pat Apple iPad pārdošana šī gada pirmajā ceturksnī ir par 17% zemāka, kad to salīdzina ar pagājušā gada šo pašu periodu.

    Vienlaikus tiek norādīts, ka Apple iPad vēl arvien ir nepārspējams tirgus līderis, kam citi ražotāji pat tuvumā netiek ar pārdošanas apjomiem.

    Reklāma

    Kopumā tiek lēsts, ka globālais planšetdatoru tirgus nokritis par 18%, vismaz tā uzskata Canalys. Šī gada pirmajā ceturksnī pārdoti 31.7 miljoni planšetdatoru. Protams, te ir jāņem vērā, ka uz Ziemassvētkiem šādiem elektronikas izstrādājumiem ir liels pieprasījums, kas pēcākos mēnešos arī būtiski pavelk uz leju pārdošanu.

    Šajā visā tirgus kritumā Apple izdevies pārdot 12.4 miljonus iPad trīs mēnešu periodā. Vienlaikus šajā sakarā var vainot pašu Apple, jo pēdējā laikā gandrīz nav ziņu par iPad jaunumiem.

    Visticamāk, potenciālie pircēji ir vīlušies par planšetdatoru pielietojumu. Ik pa laikam izskan solījumi par to izmantošanu darbam, miltitāskingu un citām iespējām, bet šīs iespējas vai nu nāk lēnu, vai arī tās pieejamas vien dārgajiem modeļiem, kas kļuvuši tiešām nepatīkami dārgi.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    15.05.2023 07:11

    – Visticamāk, potenciālie pircēji ir vīlušies par planšetdatoru pielietojumu.

    Kaut kā tā. Vai nu pāriešanai no PC/Mac datoriem nav saražotas atbilstošas klientu aplikācijas, vai arī to veiksmīgai ieviešanai mobilā intermeta sakari par lēnu. Citur ļoti trūkst pilnvērtīgas peles un klaviatūras atbalsts – ar bakstīšanos vien izrādās ir par maz.

    Reklāma