Web Analytics
More
    Reklāma

    Cupra 25 tūkstošus vērtais elektroauto sauksies “Raval”, ražotājs demonstrē jaunu konceptu

    Jaunākie raksti

    Volkswagen koncerna paspārnē esošais Cupra zīmols apstiprinājis, ka iepriekš prezentētais UrbanRebel koncepts sērijveida izpildījumā sauksies Raval. Cupra arī iepazīstinājusi ar jaunu konceptu, kas ir krietni tuvāk tam, kā šis auto izskatīsies, kad tas 2025. gadā nonāks pie klientiem. Raval ir pirmais no Volkswagen koncerna budžeta klases elektroauto, kuru sākumcenai jābūt ap 25 tūkstošiem eiro.

    Šis ir viens no kopumā trim Volkswagen koncerna budžeta klases elektriskajiem modeļiem, kas tiek gatavoti, lai elektromobilitāti padarītu plašākām masām krietni pieejamāku cenas ziņā. Tehniski faktiski identiskus modeļus gatavo arī Volkswagen un Škoda inženieri, taču katrā no tiem tiks izceltas šo zīmolu stiprās puses un identitāte, kā arī tiem būs atšķirīgs dizains.

    Lai arī šis būs lētā gala elektroauto, Cupra pozicionējums Volkswagen koncernā nozīmē, ka Raval būs dārgāks nekā radniecīgie modeļi no Škoda un Volkswagen un tā cena būs tuvāk 25 nevis 20 tūkstošiem eiro. Visi šie auto tiks būvēti uz vienādas MEB platformas variācijas un tie tiks salikti vienā un tajā pašā rūpnīcā Spānijā.

    Cupra izrādītais koncepts ir 4,03 metrus garš, 1,97 metrus plats un 1,58 metrus augsts, savukārt platformas piedāvātā garenbāze ir 2,6 metri. Ražotājs šobrīd sola 231 zirgspēku un ieskrējienu līdz 100km/h 6,9 sekundēs. Kādas vēl jaudas versijas tiks piedāvātas, tas pagaidām ir aktuāls jautājums. Lai arī nav norādīta precīza baterijas energoietilpība, Cupra sola, ka ar vienu uzlādi mašīna var nobraukt ap 450 kilometriem, kas ir ļoti respektabli tik mazai automašīnai, kas vairāk pozicionēta kā pilsētas auto.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma