Web Analytics
More
    Reklāma

    “Spotify” dzēš tūkstošiem mākslīgā intelekta radīto dziesmu

    Jaunākie raksti

    Cīņa starp mūzikas industriju un mākslīgo intelektu (MI) top arvien sīvāka. Nesen jau rakstījām par skandālu saistībā ar MI uzģenerēto dziesmu “Heart on My Sleeve”, ko it kā izpilda mūziķi Drake un The Weeknd. Izskatās, ka “Spotify” tagad pieteicis karu MI radītai mūzikai. Tapis zināms, ka mūzikas straumēšanas serviss, iespējams, noņēmis tūkstošiem MI ģenerēto dziesmu.

    Ziņots, ka “Spotify” nesen noņēmis 7% jeb 10 000 no mākslīgā intelekta startapa “Boomy” ģenerētajām dziesmām. Tāpat norādīts, ka, ņemot vērā esošo situāciju ar MI, “Spotify” arī pastiprina platformas kontroli.

    Reklāma

    Šis solis no “Spotify” puses sperts pēc tam, kad mūzikas straumēšanas servisi sāka saņemt sūdzības par krāpšanos un esošo jucekli platformās. Mūzikas nozares gigants “Universal Music Group” arī brīdinājis šos servisus par “aizdomīgām straumēšanas darbībām” saistībā ar “Boomy”. Galu galā “Boomy” ģenerētās dziesmas “Spotify” noņēma saistībā ar aizdomām par “mākslīgo straumēšanu”, botiem uzdodoties par klausītājiem. Uzņēmums arī uzsver, ka “mākslīgā straumēšana ir ilgstoša, nozares mēroga problēma, ko “Spotify” cenšas novērst visā servisā”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gundars
    10.05.2023 13:58

    Mākslīgais intelekts rada bezsatura sagrābstītu bezjēdzīgas informācijas jūru un cilvēks atspēries dzēš to drazu. Esam atnākuši… Kurš kuram palīdz?

    Last edited 11 months ago by Gundars
    Reklāma