Web Analytics
More
    Reklāma

    Mūzikas industrija uzsāk cīņu pret Drake un The Weeknd kopdziesmu, ko radījis mākslīgais intelekts

    Jaunākie raksti

    Mākslīgais intelekts (MI) spēj radīt arvien augstākas ticamības viltus saturu, un dažkārt jāpieliek pat lielas pūles, lai atšķirtu melus no patiesības. Jau rakstījām par MI ģenerēto interviju ar F1 leģendu Mihaelu Šūmaheru, kas no sākuma līdz beigām bija vieni vienīgi meli. Vēl viens nesens gadījums pierāda MI lieliskās spējas mūziķu atveidošanā. Proti, uzģenerēta mūziķu Drake un The Weeknd kopdziesma “Heart on My Sleeve”, kas paspēja iegūt plašu popularitāti.

    Sakarā ar “Universal Music Group” (UMG) bažām par autortiesību pārkāpumiem mūzikas straumēšanas platformas jau ir noņēmušas dziesmu “Heart on My Sleeve”. UMG paziņojusi, ka dziesma pārkāpj autortiesību likumu, jo to izveidojuši MI rīki, kas saistīti ar citiem autortiesību pārkāpumiem.

    Reklāma

    Drake un The Weeknd it kā radītā kopdziesma guva diezgan lielu popularitāti, savācot vairākus miljonus klausījumu. Platformās to pievienojis profils ar segvārdu Ghostwriter 877. Viņš gan neatstāja nekādas norādes par to, kā dziesma radīta vai, kāda informācija tika ievadīta MI programmās, lai to izveidotu. Tāpat arī “Heart on My Sleeve” aprakstā neparādījās Dreika un Weeknd vārdi, tik pēc balsīm var noteikt izpildītāju.

    Pēc UMG lūguma “Heart on My Sleeve” no dziesmu listēm pirmdien izņēma “Apple Music”, “Deezer” un “Tidal”. Pēc tam arī “Spotify”, “TikTok” un “YouTube”. Atverot saiti uz dziesmas oriģinālo versiju “YouTube”, parādās informācija, ka tā vairs nav pieejama, jo “Universal Music Group” iesniegusi pretenziju par autortiesību pārkāpumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    23.04.2023 16:13

    Kāpēc kāds nevarētu dziedāt tādā pat balsī? Balss taču nav patentēta?

    Skābene
    24.04.2023 09:11

    Mūzikas industrijai mākslīgais intelekts drīz būs liels izaicinājums! Kam gan vajadzēs mūzikas atskaņošanas servisus, ja MI varēs straumēt paša radītus skaņdarbus, kas balstīti uz katra konkrētā lietotāja gaumi un izpratni, kas ir forša mūzika!? Nekādu autortiesību, nekādu LAIPU, vai AKKA/LAA.
    Dīdžeji būs pirmie ko aizstās MI.

    Kursors.lv
    24.04.2023 09:29
    Reply to  Skābene

    Diezin vai. Jau sen ir pieejami rīki ar kuriem var kopā samiksēt mūziku, tomēr klubos tāpat pie pults ir dzīvs cilvēks un par dažiem DJ mēs maksājam milzu naudu, lai tos dzirdētu.

    Biteme
    24.04.2023 10:06

    Tas ir ieradums, un kas zin kas būs tālāk. Kad parādījās jau normāli digitālie fotoaparāti, joprojām bija stipra pretestība jo cilvēki bija pieraduši pie filmu attēla un perfektā ciparu bilde grieza acīs. Tad iemācījās simulēt filmas izskatu, piešaut graudu, replicēt noteiktu filmu krāsu īpatnības – un tā lieta aizgāja. Papētīs dju raksturīgās iezīmes, apmācīs softu, un kamēr par milzu naudu spēlēs cilvēks, par samērīgu samaksu masām būs hologramma un softs.

    Elektriķis
    24.04.2023 09:31

    Nezinīša jautājums: vai mākslīgais intelekts ir jau sarakstījis jaunu melodiju?

    Biteme
    24.04.2023 10:08
    Reply to  Elektriķis

    Paskaties mūzikas servisu pirmo piecdesmitnieku)

    Elektriķis
    24.04.2023 10:24
    Reply to  Biteme

    Esmu nejēga, paskatījos Spotify – redzu “dzīvus” cilvēkus. Man lūdzu speciālista viedokli: vai tās ir jaunas melodijas, vai kompilācijas no vecajām?

    Ivis
    24.04.2023 10:47
    Reply to  Elektriķis

    AI saka, ka viss jaunais ir aizmirsts vecais.

    Reklāma