Web Analytics
More
    Reklāma

    Tims Kuks apgalvo, ka darbinieku masveida atlaišana šobrīd nav “Apple” plānos

    Jaunākie raksti

    Ekonomikas lejupslīdes ietekmē ar mērķi samazināt izmaksas daudzi tehnoloģiju uzņēmumi ķērušies pie šķietami vienkāršākā un efektīvākā līdzekļa – darbinieku masveida atlaišanas. Šo soli īstenojusi virkne uzņēmumu, teju ikviens, ko vari iedomāties. Izņemot “Apple”. Kompānijas vadītājs Tims Kuks uzsvēris, ka darbinieku masveida atlaišana ir pēdējais, ko “Apple” īstenos izmaksu samazināšanas dēļ.

    Līdz šim “Apple” veiksmīgi izvairījusies no vajadzības samazināt darbaspēku. Uzņēmums palēninājis darbā pieņemšanas tempu, atteicies no mazāk ienesīgiem projektiem, kā arī samazinājis izmaksas citās jomās. Pērnā gada septembrī “Apple” uz pilnu slodzi nodarbināja ap 164 000 darbinieku, no kuriem izmaksu samazināšanas dēļ atlaisti vien daži, pārsvarā mazumtirdzniecībā strādājošie.

    Pagaidām arī nekas neliecina, ka uzņēmumam būtu jāpieņem tik smags lēmums un jāsamazina darbavietu skaits. Pirms dažām dienām “Apple” nāca klajā ar saviem iepriekšējā ceturkšņa finanšu rezultātiem, kas bija diezgan iepriecinoši. Uzņēmums ziņoja par 94,8 miljardu dolāru lieliem ieņēmumiem, kā arī rekordu “iPhone” ierīču pārdošanā. Tas labi atspoguļies arī “Apple” akciju vērtības kāpumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    10.05.2023 14:33

    Neko nevar zinat, kadu dienu atkal melnie uznaks, bus slikts garastavoklis un atlaisana atsaksies.

    Reklāma