Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Mac datoru pārdošanas apjomi nogāzušies par 40%

    Jaunākie raksti

    IDC veiktajās aplēsēs redzams, ka Apple Mac pārdošana pamatīgi stagnē, šī gada pirmajos trīs mēnešos Apple Mac pārdošana nogāzusies par 40%, kad to salīdzina ar pagājušā gada pirmajiem mēnešiem.

    Tā vien izskatās, ka viss datoru tirgus piedzīvo pamatīgu kritumu, bet Apple saņem pašus lielākos sitienus, jo iepriekš Apple paļāvās uz Covid-19 un M1 procesoru iznākšanu, bet pēdējos mēnešos Apple neko unikālu vai jaunu nav spējis piedāvāt. Acīm redzot, M2 procesora iznākšana un veiktspēja nav bijusi tik būtiska, lai daudzi mesties M2 apskāvienos.

    Visticamāk, jau 2024. gadā datoru tirgus atkal augs. Apple noteikti paļaujas uz M3 procesora iznākšanu un, iespējams, OLED ekrānu izmantošanu nākotnes datoru modeļos.

    Kopējais datoru tirgus vidēji sarucis par aptuveni 29%, kas arī ir milzīgs teiciens ražotājiem. Droši vien drīzumā varam gaidīt pamatīgas izpārdošanas, jo saražotie krājumi kaut kur būs jāliek.

    AvotsBgr
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kikii
    11.04.2023 09:45

    Ābolu Cilvēks sācis skaitīt naudu?!

    Kursors.lv
    11.04.2023 10:09
    Reply to  kikii

    Viss datoru bizness sabremzējies. Acīmredzot, kovida gados visi sapirkās datorus un tagad kādu laiku jaunus vairs nevajag.

    Krotow
    11.04.2023 09:56

    Jauno procesoru veiktspēja ir pietiekami laba un spēj kustināt visu lietotāju bloatsoftu pieņemamā laikā. Tāpēc lietotājiem neceļas atkal izgāzt kaudzi $$$$ vai €€€€ jauna datora pirkšanai. Tagad dzelžu ražotājiem cerība uz to ka “jaunajās superātrajās” Windows un MacOS versijās izstrādātāji saliks papilnam tukšos ciklus un palaižamos failus, kas pilni ar rotējošu krānu video. Kas šo sistēmu ātrdarbību atkal noraus podā un vajadzēs jaunus procesorus un vel vairāk atmiņas.

    Bats
    11.04.2023 12:24
    Reply to  Krotow

    Ja vien būtu kāda vietne, kas veltīta šādas prakses atmaskošanai.

    Krotow
    11.04.2023 13:28
    Reply to  Bats

    Par tukšajiem cikliem es uzjautrinos :) Taču problēma ir kompleksa un saistīta ar biznesa prasību (kam nav nekāda sakara ar praktisko pusi) arvien ātrāk štancēt jaunas programmu versijas, jo citādi konkurenti savējās izlaidīs atrāk. Tāpēc programētāji tagad liek mīksto optimizācijai un samet visu funkcionalitāti, kas 150x dublējas dēl dublējošām koda bibliotēkām, vienā kaudzē. Binārajos failos iekompilē teksta resursus visām valodām, kas kodu uzpūš vēl vairāk. Ja kādam ir interese, paskatieties jauno Windows DLL saturu, kur bieži no 50 MB DLL faila satura 70% aizņem teksts Āzijas tautu valodās. Smukie programmu interfeisi kā HTML tikai pasliktina situāciju. Jo zem programmas esošais WebKit ir palicis rijīgs. Vēl daļu no bremzēm rada programmas, kas fonā nemanāmi gramstās gar Interneta resursiem un tad gaida taimauta beigas vai lēnām pumpe savus datus, kas no lietotāja viedokļa ir “bremze”. Utt.

    Bats
    11.04.2023 12:31

    Piedāvājumā ir daži iztrūkumi, kas padarītu kritumu mazāku. Air ar M1 bija ļoti populārs, jo piedāvāja labu veiktspēju par <1K EUR, taču šobrīd npirkt jaunu Air ar M1 neviens nesteidzas. iMac 24" M1 šobrīd pircēju atrast būs grūti. Visi gaida jaunu modeli ar M2 Pro kā minimums. Faktiski vienīgais kaut cik pērkamais no viņu stacionārajiem ir Mac Mini ar M2 pro, taču cena, ja pieskaitam klāt oriģinālo klaviatūru, peli un piedienīgu monitoru vairs nav Mini.

    Andees
    11.04.2023 21:02

    Apple šauj sev kājā, jo viņu izstrādājumi ilgi kalpo. Lietoju imac 27″ jau 7 gadus, pa visu šo laiku barošanas bloks izdzisa. Macbook pro 15″ 2018 gada arī joprojām darbojās bez problēmām. Ipad air 4 vispār ir neiznīcināms. Nu un visus šos rīkus neplānoju mainīt jo darbojās kā jauni, ātri, klusu bez labošanas. Es labāk nolieku tos 4k eiro par macbook vai imac, bet zinu ka viņi ilgi kalpos bez problēmām. Esmu ļoti apmierināts un turpmākā izvēle ir skaidra.

    Reklāma