Web Analytics
More
    Reklāma

    20. maijā notiks Baltijā pirmais Aviācijas hakatons

    Jaunākie raksti

    Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sadarbībā ar Latvijas nacionālo lidsabiedrību «airBaltic» rīko vēl nebijušu hakatonu visas Baltijas mērogā, lai sekmētu inovāciju attīstību aviācijas industrijā un meklētu nebijušus risinājumus aktuāliem izaicinājumiem. Uzvarētāji iegūs biļetes lidojumam uz jebkuru «airBaltic» galamērķi un citas vērtīgas balvas.

    Aviācijas hakatons notiks 20. maijā, tam aicināti pietiekties visu līmeņu studenti.

    Reklāma

    Reģistrēties dalībai hakatonā iespējams līdz 11. maija pusnaktij. Reģistrēšanās šeit: https://www.eventbrite.com/e/aviation-hackathon-tickets-624609954187

    Hakatona dalībnieki tiks aicināti risināt izaicinājumus piecu tēmu lokā:

    • «airBaltic» komunikācija ar pasažieriem un iesaiste pirmslidojuma periodā;
    • lidostas «Rīga» un «airBaltic» sadarbība – inovatīva pasažieru pieredze izlidošanas no lidostas «Rīga» dienā;
    • jaunas pieejas darbam uz borta;
    • inovatīvi risinājumi lidsabiedrību ilgtspējas veicināšanai;
    • pasažieru nodalījuma izklaides sistēmu un nākotnes sistēmu dizains.

    Hakatona galvenais mērķis ir iedrošināt jaunos aviācijas profesionāļus un radīt inovatīvas idejas jau zināmu aviācijas problēmu risināšanai. Aviācijas hakatonā darbs tiks organizēts komandās, un pieteikties tam var gan komandas, gan arī indivīdi. Tie, kuri būs pieteikušies individuāli, vai nu pievienosies kādai no esošajām komandām vai arī veidos jaunu kopā ar citiem, kuri pieteikušies bez komandas. Maksimālais dalībnieku skaits komandā ir pieci.

    Plānots, ka hakatonā piedalīsies 50 līdz 80 studentu ar aviācijas vai tehniskām zināšanām (izglītību) no Baltijas valstīm.

    Komanda, kuras risinājums iegūs pirmo vietu, iegūs vērtīgu balvu – biļetes turp-atpakaļ lidojumam uz jebkuru no «airBaltic» galamērķiem. Savukārt otrās vietas ieguvēji saņems iespēju lidot «Diamond DA40 NG» lidojuma simulatorā, bet trešās – «Planies» kapučjakas.

    Hakatonu organizē Latvijas nacionālā lidsabiedrība «airBaltic» sadarbībā ar RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes Aeronautikas institūtu un RTU Zinātnes un inovāciju centru. Tas notiks RTU Zinātnes un inovāciju centrā, Ķīpsalas iela 6A, Rīgā. Hakatons sāksies plkst. 9.30 un ilgs līdz pat plkst. 22.00, kad plānotas noslēguma prezentācijas. Hakatons darba valoda – angļu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma