Web Analytics
More
    Reklāma

    Bulgārija sauks pie kriminālatbildības pirātisko vietņu uzturētājus

    Jaunākie raksti

    Bulgārijas Ministru padome ir apstiprinājusi likumprojektu, kura mērķis ir saukt pie kriminālatbildības tos, kuri rada auglīgus apstākļus tiešsaistes pirātismam. Ierosinātie grozījumi reizē ir Bulgārijas atbilde uz ASV izteikto kritiku par to, ka valsts nespēj apkarot pirātismu un nosargāt intelektuālo īpašumu. Saskaņā ar jauno likumprojektu pirātisko vietņu uzturētājiem draud līdz sešu gadu ilgs cietumsods.

    Bulgārija vairākus gadus bija iekļauta tā sauktajā “uzraudzības sarakstā”, jo nespēja apkarot pirātismu, kas valstī zēla un plauka. 2018. gadā ASV mīkstināja savu nostāju un izsvītroja Bulgāriju no uzraudzības saraksta, pamatojoties uz to, ka valsts valdība, iespējams, nāks klajā ar reāliem pirātisma apkarošanas risinājumiem. Tomēr nekas nenotika, un vēl pērnā gada septembrī Bulgārija saņēma asu kritiku par “slikto intelektuālā īpašuma aizsardzību”. Taču pagājušajā nedēļā valsts spēra lielu soli un negaidīti paziņoja par jauno likumprojektu tiešsaistes pirātisma apkarošanā.

    Reklāma

    Bulgārijas Ministru padome ir apstiprinājusi likumprojektu grozījumiem Krimināllikumā, kura mērķis ir aizsargāt autorus, intelektuālo īpašumu, kā arī novērst finansiālos zaudējumus valstij, ko nodara tiešsaistes pirātisms.

    Jauno noteikumu ietvaros paredzēts saukt pie kriminālatbildības tos, kuri rada pozitīvus apstākļus tiešsaistes pirātismam, piemēram, torentu vietņu radītājus un uzturētājus, tīmekļa platformu veidotājus un citus, kuri veicina pirātiska satura izplatību. Vainīgajiem draud līdz sešu gadu ilgs cietumsods un naudas sods līdz 10 000 BGN jeb vairāk nekā 5100 eiro. Pie atbildības nav paredzēts saukt pirātiska satura patērētājus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rudzu rikas
    28.04.2023 18:47

    Tas neko nemainīs. Pārcels serverus citur un rullēs tālāk (paralēli izmantojot vpn, tor u.c.)

    bobis
    28.04.2023 19:18

    Publiska nopersana, vai kas vel?

    Reklāma