Web Analytics
More
    Reklāma

    Logitech Zone Vibe 100 bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Šis būs neliels stāsts par to, kā labi zināms datoru aksesuāru ražotājs ņem ne tik svaigu savu produktu, ietērpj to jaunā ancukā un nedaudz piemet pie cenas, iegūstot pavisam jaunu ierīci. Logitech šajā adījumā, visticamāk, bijuši dikti izveicīgi, lai ar nelieliem centieniem piedāvātu it kā ofisa darbiem un pat izklaidei paredzētas Zone Vibe 100 austiņas.

    Ja kādam šķiet, ka Logitech Zone Vibe 100 ir jau kaut kur redzētas austiņas, tad tieši tā arī ir – vismaz man Zone Vibe 100 austiņas izskata un iespēju ziņā gandrīz 1:1 atgādina Logitech G435 Lightspeed, kas kaut kur pa ceļam pazaudējis Lightspeed spraudni. Zone Vibe 100 austiņas paļaujas tikai uz Bluetooth savienojumu, USB Type-C vads darbojas tikai uzlādei.

    Reklāma

    Toties (pretēji Logitech G435 Lightspeed) jaunās Zone Vibe 100 austiņas tikušas pie pavadošās lietotnes Windows un Mac datoriem, kā arī Android un Apple iOS operētājsistēmās. Lietotnes esamība piešķir pāris nelielu bonusus Zone Vibe 100 austiņām, bet te būs jāsadzīvo ar vēl vienu lietotni datorā vai viedtālrunī, kas dažam varētu nepatikt. Jebkurā gadījumā Zone Vibe 100 austiņas darbosies arī bez lietotņu izmantošanas savienotajās ierīcēs.

    Tehniskā specifikācija

    • Saderība: Windows 10 un 11, macOS X 10.1, ChromeOS vai jaunāka operētājsistēma, Android, Apple iOS, Nintendo Switch
    • Savienojumi: bezvadu Bluetooth 5.2
    • Skaļruņi: 40 mm
    • Frekvences: 20 ~ 20 000 Hz
    • Mikrofons: 100 Hz – 8 KHz
    • Akumulators: līdz 18 stundām
    • Svars: aptuveni 165 grami
    • Izmēri: 183×170×73 mm
    • Aksesuāri komplektā: USB Type-C vads, maisiņš pārnēsāšanai
    • Cena: sākot no aptuveni 120 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Zone Vibe 100 austiņas šķiet kādu nieku labāk būvētas par iepriekš minētajām un apskatītajām Logitech G435 Lightspeed austiņām, bet nekādas dižas atšķirības te nemeklē. Jaunās Zone Vibe 100 austiņas ir vieglas un ērtas, bet vienlaikus tās šķiet savai cenai nedaudz par plastmasīgu. Nedaudz talkā nāk mīkstais audums, kas ietver galvas stīpu.

    No G435 Lightspeed austiņām jaunās Zone Vibe 100 atšķiras ar atvāžamu mikrofonu (G435 bija tikai iebūvēts mikrofons, kas nebija diez ko ideāls), bet vienlaikus Zone Vibe 100 ir tikai Bluetooth savienojums (G435 ir Lightspeed USB spraudnis bezvadu savienojumam + Bluetooth).

    Jaunās Zone Vibe 100 austiņas ļoti precīzi un ērti piespiežas pie galvas, tās nosedz lietotāja ausis, kā arī austiņas būs ērtas briļļu valkātājiem. Austiņu mīkstās uzlikas šķiet veidotas no nedaudz raupja auduma, bet uz galvas un ausīm to nejūt. Turklāt šis audums šķiet ļoti izturīgs un nesviedrē galvu. Austiņu iekšpusē nav nekāda mīkstā materiāla, kas nosegtu skaļruņus.

    Austiņu vadība nodota četrām pogām – ieslēgšana (vienlaikus arī Bluetooth pārošana), skaļuma regulēšana un mūzikas Play/Pause pogai. Austiņu uzlāde norit ar USB Type-C vadu, bet USB vads nav izmantojams, lai klausītos mūziku vai spēlētu spēles. Vads tikai lādē austiņas. Uzlādes laikā austiņas ir izmantojamas.

    Pats Logitech sola austiņām 18 līdz 20 stundu darbību ar vienu uzlādi, kas varētu būt tuvu patiesībai. Te nav nekādi izgaismojumi vai aktīvās trokšņu slāpēšanas, kas varētu paātrināt akumulatora iztukšošanu.

    Ja neskaita nedaudz plastmasīgo uzbūvi, par Zone Vibe 100 austiņām neko sliktu teikt nevar. Te gan jāsaprot, ka pamatīgāka uzbūve dotu lielāku svaru, kas arī nebūtu īsti ideāli.

    Logi Tune lietotne

    Logitech savām Zone Vibe 100 austiņām piedāvā Logi Tune lietotni, kas pieejama datoriem un arī viedierīcēm. Lietotne ļauj pielāgot mikrofona skaļumu, digitālo ekvalaizeru skaņai un mūzikai, kā arī lietotne ļauj atjaunināt austiņu programmatūru.

    Noteikti derētu uzstādīt Logi Tune pirmo reizi, lai pārbaidītu atjauninājumus, bet visādi citādi bez tās var mierīgi iztikt. Aptuveni spēju iedomāties, kāpēc Logitech nodala G Hub geimeru lietotni no ofisa aksesuārus pavadošās Options (Options+) lietotnes, bet, kāda velna pēc vajag vēl vienu Logi Tune, to gan nesaprotu.

    Mikrofons

    Zone Vibe 100 austiņām ir atvāžams mikrofons, kas darbojas tikai atvērtā stāvoklī. Manuprāt, mikrofonu ir grūti aizķert, lai to atvērtu, bet visādi citādi mikrofons šķiet atbilstošs austiņu cenai. Te gan jānorāda, ka savienojumā ar man pieejamo Windows 10 datoru mikrofons uzvedās dīvaini, bet tā vismaz man nav pirmā reize, kad Bluetooth austiņu mikrofons ar šo datoru taisa pigorus. Ar viedtālruni strādāja kopā perfekti.

    Zemāk pievienots mikrofona ieraksts. Godīgi sakot, nebiju gaidījis, ka tas skanēs tik labi. Faktiski jāsaka, ka mikrofons spēlēs un kaut kādos Teams/ Skype sazvanos pat būtu izmantojams bez lielas kauna sajūtas.

    Skanējums

    Skanējums ir viens no lielākajiem pozitīvajiem Logitech Zone Vibe 100 austiņu pārsteigumiem. Te pat ir basi, kas parasti izpaliek lētākās (jā, zinu, 120 eiro nav maz par šādām austiņām) bezvadu austiņās. Basi pat ir stipri precīzi, tāpat labi skan vidi, bet augšas varēja būt nedaudz skaidrākas. Parasti šāda tipa ofisa un varbūt pat spēlēm paredzētās austiņas nav diez ko foršas mūzikai, bet Zone Vibe 100 austiņu gadījumā var bez bailēm slēgt tās ar Bluetooth klāt pie viedtālruņa, lai baudītu kādu muzikālu skaņdarbu arī ārpus mājas vai darba vietas.

    Kopumā gribētos sacīt, ka Logitech Zone Vibe 100 austiņas skan foršāk un basīgāk par dažu labu divas un trīs reizes dārgāku spēlēm paredzētu austiņu modeli.

    Nobeigumā

    Logitech Zone Vibe 100 austiņas ir tīri foršas kā ofisa un izklaides ausis. Tās ir visai universālas – vari tās bez raizēm slēgt pie darba datora, lai piedalītos video konferencē, bet tik pat labi austiņas jutīsies spēlēs un pat izejot uz ielas, lai paklausītos savienotā viedtālruņa mūziku.

    Ne tik labā ziņa ir tā, ka Logitech Zone Vibe 100 austiņas ir gandrīz 1:1 kopija no senāka G435 geimeru bezvadu austiņu modeļa, turklāt jaunās Zone Vibe 100 austiņas ir jūtami dārgākas (aptuveni 120 eiro par Zone Vibe 100 pret aptuveni 80 eiro par G435). Dažkārt izpādrošanās G435 modelis redzēts pat cenā ap 45 eiro.

    Kopumā sacītu, ka Zone Vibe 100 austiņas ir labas, bet, vai tās ir 120 eiro labas, to gan jāizlemj katram pašam. Man šī cena nešķita atbilstoša, ja ņem vērā, ka ir pieejamas gandrīz identiskas G435 austiņas par jūtami zemāku cenu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma