Web Analytics
More
    Reklāma

    Visilgāko laiku pie telefona ekrāna pavada filipīnieši

    Jaunākie raksti

    Pieejams interesants pētījums, kurā apkopota informācija par to, cik katrā valstī cilvēki pavada pie viedtālruņu ekrāniem, kā arī pie ekrāniem kopumā, ieskaitot datorus un planšetdatorus.

    Visvairāk laika pie viedtālruņu ekrāniem nomoda laikā pavada filipīnieši, kuri telefonu lieto 32.53% – 5h 31m. Otrajā vietā seko Brazīlija ar 32.46%. Top 20 valstu sarakstā atradīsim ar Turciju, Argentīnu, Indiju, Portugāli, bet to noslēgs ASV, kurā telefona ekrānos tiek pavadīts 21.14% – 3h 28m. Vismazāko laiku ekrānā skatās japāņi, kas to lieto 19.54% no dienas, kas varētu būt aptuveni 1h 54min.

    Reklāma


    Nedaudz citādāka situācija parādās tad, kad šajā stundu skaitā tiek ieskaitīti arī datoru un planšetdatoru ekrāni. Tad pirmajā vietā ar 58.21% – 9h 38min atrodas Dienvidāfrika. Pirmā sešinieka valstīs vairāk nekā puse nomoda stundu tiek pavadītas pie ekrāniem. Otrajā vietā seko Brazīlija ar 56.61%. ASV attiecīgi šis laiks ir 42.58% – 6h 59min, bet Japānā atkal vismazākais, un tas ir vien 21.7% – 3h 45min. Eiropā šis patēriņš ir robežās no 30 līdz 47%, bet konkrētus rādītājus par Latviju neizdevās atrast.

    Vidēji visā pasaulē pie ekrāniem dienā tiek pavadītas 6h un 37 minūtes.

    Avots: ElectronicsHub
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.04.2023 09:07

    Dienvidaustrumāzijā garajam ekrāna laikam ir arī citi iemesli. Daudziem nav personālo datoru/laptopu un telefons vai planšete ir vienīgais “rīks” sasaistei ar ārpasauli. Banku maksājumi un dažādi sabiedriskie pakalpojumi arī darbojas tiešsaistē caur aplikācijām, kur tādā veidā tas ir daudz ātrāk ka braukt uz fizisko vietu džungļu otra pusē vvz kur pa reāli neesošiem ceļiem.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    KKTK
    21.04.2023 10:21
    Reply to  Krotow

    Kādi banku maksājumi kartona kastēs? :D Filipīnieši pa t. skatās visus sportus, un galvenokārt savu iecienīto boksu. Jo TV jau ne kurš katrs var atļauties. Tur arī aiziet tās visas stundas… Kā tagad ir ar tiktokiem nezinu. Stāstu ko redzēju pirms 10 gadiem tur vietējā telekomā.

    Krotow
    21.04.2023 13:18
    Reply to  KKTK

    TV skatīšanās kāreiz ietilpst “nav personālo datoru/laptopu un telefons vai planšete ir vienīgais rīks sasaistei ar ārpasauli”. Pievienojam šo ierīču sarakstam TV.

    Reklāma