Web Analytics
More
    Reklāma

    Polestar 4 ar 544 zirgspēkiem debitē kā zīmola līdz šim ātrākais auto

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Polestar iepazīstinājis ar savu jaunāko modeli – tas ir Polestar 4, kas uzreiz iegūst zīmola līdz šim ātrākā auto statusu. Modeļu piedāvājumā kompakto krosoveru paredzēts piedāvāt pa vidu starp Polestar 2 un Polestar 3 gan cenas, gan izmēra ziņā.

    Uzreiz par tehnisko pusi – auto būs nopērkams gan ar vienu, gan diviem elektromotoriem, tādējādi pieejama arī pilnpiedziņa. Versijā ar vienu elektromotoru tas novietots uz aizmugurējās ass, attīstot 272 zirgspēkus un 343Nm lielu griezes momentu. Pilnpiedziņas versijā ar diviem elektromotoriem auto attīsta 544 zirgspēkus un 686Nm, savukārt 100km/h tiek sasniegti 3,8 sekundēs, kas Polestar 4 padara par ražotāja līdz šim ātrāko modeli.

    “Long-range” izpildījumā abas versijas aprīkotas ar vienādu 102kWh akumulatoru, Polestar aplēsēm liecinot, ka versijā ar vienu elektromotoru auto ar vienu uzlādi varēs nobraukt virs 480km, izmantojot ASV EPA testu procedūru. Auto iespējams lādēt ar 200kW uzlādes jaudu, turklāt auto jau standartaprīkojumā pieejams siltumsūknis.

    Polestar optimizējis dažādus braukšanas režīmus un to funkcionalitāti – “range” režīmā uzsvars būs uz augstu efektivitāti, mašīnai atslēdzot priekšējo elektromotoru, kad tas nav nepieciešams, savukārt “performance” režīmā auto padarīts atsaucīgāks, agresīvāks un arī ātrāks.

    Auto visā visumā ir gana liels – tā garums ir 4,84 metri, platums 2,14 metri, savukārt augstums 1,54 metri. Garenbāze ir 3 metri, kas nozīmē, ka salonā sēdošajiem vajadzētu būt lielam vietas daudzumam. Auto aprīkots ar 10,2 collu digitālo vadītāja instrumentu paneli, kā arī 15,4 collu multimediju ekrānu, kuru darbina Android Automotive OS sistēma. Tāpat vadītajam pieejams 14,7 collu liels heads-up displejs.

    Mašīnas ražošanu plānots uzsākt novembrī Ķīnā, savukārt citur pasaulē šis auto nonāks nākamgad, kad tad arī tiks sniegta precīzāka informācija par cenām. Polestar pārstāvji iepriekš izteikušies, ka sākumcena būs ap 60 tūkstošiem dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ciba
    19.04.2023 11:28

    Nepirkšu lielā sjī auto. Lai it dēt.
    Salons arī kaka. Pārspīlēts minimālisms kas upurē funkcionalitāti banālai acu buršanai ir vizuļiem.
    Jā, sekoju kam pērku un no čainas vairos.

    Čubriks
    19.04.2023 19:11

    Nu baigi sakopēts no por6ika

    Reklāma