Web Analytics
More
    Reklāma

    NIO gatavo Eiropai domātus lētos elektroauto par 25 tūkstošiem eiro

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu elektroauto ražotāja NIO pārstāvji atklājuši, ka notiek darbs pie jauna budžeta klases zīmola izstrādes, savukārt pats zīmols tiks izmantots, lai Eiropas tirgū piedāvātu izmēros mazākas un arī cenas ziņā krietni pieejamākas elektriskās mašīnas. Ražotāja pārstāvji norāda, ka mašīnu plānotā sākumcena ir ap 25 tūkstošiem eiro.

    Pagaidām notiek darbs pie zīmola attīstības un tie iekšēji zināmi ar kodētiem apzīmējumiem “Alps” un “Firefly”, taču īstais nosaukums tiem pagaidām vēl nav zināms. Tieši “Firefly” projekta galvenais mērķis ir piedāvāt mazu, lētu elektroauto Eiropas tirgū par 25 tūkstošiem eiro, savukārt “Alps” projekts pārtaps par vidējās klases zīmolu.

    “Eiropā noteikti ir krietni lielāks pieprasījums pēc mazākām mašīnām, ja salīdzinām ar Ķīnu,” saka NIO valdes priekšsēdētājs Viljams Li. Tieši tāpēc šie jaunie NIO paspārnē esošie zīmoli vispirms parādīsies Eiropā, bet tikai pēc tam nonāks Ķīnā. “Ja mūsu piedāvātais serviss un kopējā lietošanas pieredze klientiem Eiropā ir labāka nekā mūsu konkurentiem, tad nešaubos, ka varam būt konkurētspējīgi un iekarot tirgus daļu,” saka Li.

    Gaidāmo zīmolu mašīnas izmantos NIO bateriju maiņas tehnoloģiju, kas tukšo bateriju dažu minūšu ļauj nomainīt pret uzlādētu bateriju. Taču tā kā tie būs mazauto, tad tie nevarēs izmantot jau eksistējošo NIO infrastruktūru Eiropā, un būs nepieciešams izbūvēt speciāli šiem auto paredzētu bateriju maiņas punktu tīklu. Protams, baterijas iespējams arī lādēt un maiņa nav obligāta.

    Lai arī šie auto tiks izstrādāti speciāli Eiropai, mašīnas tiks saliktas Ķīnā. NIO pārstāvji uzsver, ka nepieciešams samazināt dažādas ar ražošanu saistītas izmaksas. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir optimistiski noskaņots, jo tiek izstrādātas jaunas tehnoloģijas, kas ļauj samazināt bateriju izmaksas, kas samazina arī galacenu pircējam.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ciba
    19.04.2023 11:29

    Ķīnu neatbalstu, bet konkurenci gan, jo VW vajag pa dirsu paspārdīt.

    Jānis
    19.04.2023 12:40

    Nu, 25k par mazu, Ķīnā ražotu mašīnu, nemaz nav maz!!!

    Biteme
    19.04.2023 13:27

    redmi uz riteņiem)
    gribat regulēt spoguļus? atjauniniet nio service framework! bet tam vajag kontu nio cloudā.
    gaidiet….atjaunināšana beidzās ar kļūdu, vērsieties pie tuvākā dīlera.
    līdz tam laikam jūsu drošības dēļ baterijas ietilpība tiek ierobežota par 25%
    Jaunajā auto versijā novērsīsim šīs un vēl daudzas citas kļūdas.

    Skābene
    19.04.2023 13:58
    Reply to  Biteme

    Galvenais lai pēc noklusējuma nepārlec visa saskarne uz ķīniešu valodu! Vot tad būs dimbā!
    聯繫您的經銷商

    Last edited 1 year ago by Skābene
    Reklāma