Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” atklāj, ka šobrīd netaisās apmācīt jaunu MI modeli

    Jaunākie raksti

    Marta beigās jau ziņojām, ka tehnoloģiju nozares līderi parakstīja atklātu vēstuli un aicināja uz laiku apturēt lielu mākslīgā intelekta (MI) sistēmu izstrādi. Šāds lūgums, protams, attiecas arī uz uzņēmumu “OpenAI”, kas lielā mērā aizsāka MI risinājumu radīšanas un izmantošanas trakumu. Saistībā ar to diskusijā par MI radītajiem draudiem “OpenAI” izpilddirektors un līdzdibinātājs Sems Altmans apstiprinājis, ka uzņēmums pašlaik neapmāca “GPT-5” – MI modeļa “GPT-4” uzlaboto versiju.

    Komentējot šo nozares līderu parakstīto vēstuli, Altmans norādīja, ka tajā trūkst detalizācijas par to, kurās mākslīgā intelekta jomās tieši ir nepieciešama pauze. Tāpat “OpenAI” vadītājs uzsvēra, ka uzņēmums šobrīd neapmāca “GPT-5” un kādu laiku to arī nedarīs.

    Reklāma

    Vienlaikus tas, ka “OpenAI” šobrīd nestrādā pie “GPT-5”, nenozīmē, ka uzņēmums MI modeļu izstrādā paņēmis pauzi. Tieši pretēji – “OpenAI” cītīgi paplašina “GPT-4” sniegtās iespējas, kuras gan lielākoties saistītas ar risinājuma drošības paaugstināšanu un precizitāti atbilžu sniegšanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma