Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen aicina Euro7 izmešu standartu ieviest gadu vēlāk – 2026. gada beigās

    Jaunākie raksti

    Vācu autobūves milzis aicinājis Eiropas Savienības institūcijas nedaudz aizkavēt gaidāmo Euro7 izmešu standartu ieviešanu. Ja šobrīd to ieviešana plānota 2025. gadā, tad Volkswagen gribētu, lai tos ieviestu no 2026. gada rudens, savukārt visas jaunās mašīnas būs sagatavotas un atbildīs šiem standartiem vēlākais 2027. gada otrajā pusē.

    Autoražotāja pārstāvji norāda, ka varētu sasniegt izvirzītos mērķus, ja likums stātos spēkā aptuveni nākamā gada vidū. No brīža, kad likums stājas spēkā, autoražotājiem tad būtu divi gadi, lai sāktu ieviest jaunos izmešu standartus un trīs gadi, lai tos ieviestu visā modeļu piedāvājumā.

    Reklāma

    Eiropas autoražotāji ilgstoši cīnījušies pret Euro7 vismaz tādā formā, kā šie standarti bija iecerēti, norādot, ka tie ir pārāk stingri, nesamērīgi un vēl vairāk sadārdzinās mašīnas pircējiem. Tāpat tiek norādīts, ka Eiropas institūcijas tos vēlas ieviest pārāk sasteigtā tempā. Volkswagen zīmola vadītājs Tomass Šēfers jau izteicies, ka tādiem modeļiem kā Polo, visticamāk, nebūs nākotnes, jo tie kļūs pārāk dārgi tieši izmešu standartu dēļ.

    Izskanējuši aicinājumi vispār neieviest jaunu Euro7 standartu, bet tā vietā turpināt ražot mašīnas ar pašreizējo Euro6 standartu. Vairāku autoražotāju vadītāji skaidro, ka Eiropa tāpat ļoti strauji virzās elektrifikācijas virzienā un no 2035. gada lielākoties tiks tirgotas tikai elektriskās mašīnas, tāpēc ražotāji neredz nepieciešamību pēc jauna izmešu standarta – viņiem jātērē nauda, lai pielāgotu savas mašīnas un dzinējus, tā vietā, lai šo naudu ieguldītu elektroauto. Savukārt bez iekšdedzes dzinējiem vismaz pagaidām nebūs naudas, kuru varētu ieguldīt elektrifikācijā. Apburtais loks.

    Volkswagen vairākkārt uzsver, ka lieliem autoražotājiem nepieciešams ilgāks laiks, lai šādas prasības ieviestu savās mašīnās. Ja jaunie izmešu standarti stāsies spēkā jau 2025. gada vasarā, tad daudzu modeļu ražošana apstātos uz vairākiem mēnešiem, norāda Volkswagen.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma