Web Analytics
More
    Reklāma

    HP Smart Tank 580 uzpildāmā “viss vienā” tintes printera apskats

    Jaunākie raksti

    HP mums ir uz testu sagādājis savu jaunāko veikumu mājas drukas ierīču klāstā HP Smart Tank 580, kas ir ne tikai bezvadu krāsu drukas iekārta, bet reizē arī skeneris un pat kopētājs. Var redzēt, ka Smart Tank 580 paredzēts mājokļiem vai nelieliem ofisiem, jo pati ierīce ir izmēros ne pārāk liela. Protams, jāņem vērā, ka te ir skeneris, kas padara ierīci lielāku par ierindas lāzerprinteri, bet HP Smart Tank 580 vēl arvien ir tālu no tiem izmēriem, ko var sagaidīt no šāda tipa ierīcēm.

    HP Smart Tank 580 paļaujas uz tintes uzpildīšanu, nevis uz jau gatavu tintes kārtridžu iegādi, kas ilgākā laikā var samazināt izdruku izmaksas. Tiek pat solīts, ka Smart Tank 580 līdzi nākošie tintes krājumi būs gana trīs gadiem, kam tiešām varētu arī noticēt, jo šī drukas ierīce līdzi saņēmusi pat veselas trīs pudelītes ar melno tinti. Katrā šajā pudelītē ir 135 ml tintes (šis kopējais apjoms ļauj ar tinti uzpildīt ierīci sešas reizes un izdrukāt ap 12 000 lapu), kā arī līdzi nāk trīs krāsu tintes pudelītes, katra pa 50 ml.

    Reklāma

    Pirmie iespaidi ir lieliski – Smart Tank 580 kā drukas ierīce ir pat gandrīz mazos izmēros un līdzi nāk tinte gadiem ilgai drukāšanai.

    Tehniskā specifikācija

    • Drukas izšķirtspēja: līdz 4800 x 1200 dpi krāsu drukas režīmā
    • Savienojumi: Wi-Fi, Bluetooth, USB
    • Ekrāns: melnbalts 1.2 collu iCON LCD
    • Drukas ātrums: melnbaltās drukas režīmā aptuveni 12 lapas/min, krāsu drukas režīmā aptuveni 5 lapas/min
    • Divpusējā drukāšana: manuāla divpusējā drukāšana (A4, A5, B5, Letter — parasts papīrs)
    • Papīra svars: ap 75 g/m², bet man pie rokas bija 200 g/m² un arī to izvilka cauri bez problēmām
    • Skenera tips: plakanvirsma, manuāla dokumentu padeve, Contact Image Sensor (CIS)
    • Skenera izšķirtspēja (optiskā): 1200 x 1200 dpi
    • Mobilā druka: HP Smart lietotne; Apple AirPrint; Mopria Print Service; HP Print Service Plugin (Android printing); Wi-Fi Direct Printing
    • Tinte: četras uzpildāmas krātuves
    • Izmēri un svars: 434.66 x 361.53 x 157.26 mm; 5 kg
    • Cena: ap 190 eiro

    Izskats un uzbūve

    HP Smart Tank 580 veidots atturīgi, drukas ierīce ir pat saucama par glītu un tā vien izskatās, ka to arī būs viegli kopt. Izmantotās plastmasas ir kvalitatīvas, tās nepievelk putekļus un pat pirkstu nospiedumi nebūs problēma. Manuprāt, šis ir liels pluss drukas iekārtai.

    Ierīces virspusē ir ieslēgšanas poga, neliels ekrāniņš un arī pāris izgaismotas ikonas, kas ziņo par savienojuma izveidi un drukas darbu pabeigšanu. Priekšpusē var redzēt, cik tieši tinte palikusi, kā arī šoreiz HP uzlicis pamatīgu logo uz Smart Tank 580. Protams, te nav par ko kaunēties vai slēpties, jo iespaidi par drukas iekārtu ir ļoti pozitīvi.

    Darīts viss, lai ar Smart Tank 580 varētu paveikt nepieciešamos darbus pat īsti nepieskaroties iekārtai. Papīra lokšņu ielāde būs teju vienīgā reize, kad nāksies nedaudz pacelt nosedzoši vāciņu. Šis vāciņš sargā Smart Tank 580 no putekļu nonākšanas iekārtā, ko arī varam uzskatīt par plusu.

    Neliels mīnuss ir USB vada neesamība komplektā, turklāt tas ir USB 2.0 Type-B spraudnis, kas ne katram mētājas atvilktnē.

    Smart Tank 580 komplekts ir visai pieticīgs, līdzi pie printera saņemsi jau minētās sešas tintes pudelītes, elektrības vadu un divas drukas galvas. Nekā cita nav Smart Tank 580 komplektā. Ak, jā, te ir instrukcija, ko droši vien noderētu izmantot, kad pirmo reizi iestati Smart Tank 580.

    Iestatīšana

    Ieteiktu Smart Tank 580 novietot uz kāda stabilāka galda, jo drukas galvu braukāšana uz mazāk stabila galda būs manāma, tā nedaudz šūpos galdu. Bet šī ir tintes printeru specifika, tā nav tieša HP vaina.

    Smart Tank 580 iestatīšana ir visai vienkārša, bet noteikti pirmajā reizē izmanto līdzi doto instrukciju, turklāt tā ir ar smukām, lielām bildēm un visās nepieciešamajās valodās.

    Pirmais darbiņš ir ieliet tintes Smart Tank 580 – atliek vien izpakot pudelītes, noņemt korķīšus un pudelīti pa vienai uzspraust savā vietā. Krāsu tintes pudelītes pilnībā iztukšosies, bet melnās tintes pudele vēl vienu reizi uzpildīs iekārtu. Nevajag baidīties, ne pile no tintes nenotek garām, jo te ir viltīga iztecēšanas aizsardzība. Pudelīti pat nav jāspaida, tā pilnībā iztek tvertnē.

    Tagad slēdzam iekšā Smart Tank 580 un ievietojam drukas galvas, kas pašas nostājas pozīcijā pret lietotāju pēc pirmreizējās tintes uzpildes. Te gan pievēršam uzmanību instrukcijai, jo nedrīkst ar rokām aiztikt drukas galvu kontaktus, kā arī drukas galvas ir pareizi jāievieto turētājā. Ja nu gadījumā drukas galvas sāk streikot pēc pāris gadiem, tad tās par pieņemamu naudu ir iegādājamas atsevišķi un vari tās pāris minūšu laikā nomainīt.

    Kad šis paveikts, varam sākt Smart Tank 580 pievienot Wi-Fi tīklam. Šoreiz izvēlējos Android HP Smart lietotni, kuras nosaukums un arī īsceļš ar QR koda starpniecību atrodams instrukcijā. Bet lietotni atradīsi arī tad, ja Play veikalā meklēsi pēc “Smart Tank 580”.

    Lietotne

    HP Smart lietotne strādās pārī ar HP Print Service Plugin, bet spraudni piedāvās uzstādīt mirklī, kad sāksi kaut ko no viedtālruņa drukāt. HP Smart lietotne ir vienkārši izmantojama, te atliks tikai izveidot vai izmantot jau esošu lietotāja kontu. Kontu var neveidot, ja vēlies ar lietotni tikai iestatīt printeri, bet pēcāk drukas darbus veikt no datora.

    HP Smart lietotne palīdzēs pievienot Smart Tank 580 pie Wi-Fi, šoreiz gan jāizmanto 2.4 GHz Wi-Fi. Lietotne pati atrod Smart Tank 580, savieno to ar Wi-Fi un pat pēc tam parāda, kā ir jāievieto papīru.

    Lietotne smuki piedāvā gan drukas, gan kopēšanas darbu paveikšanu. Te ir arī visādi papildu nieki, piemēram, pieeja pie jau gataviem izdruku paraugiem, ko vari izmantot ikdienā (piemēram, kalendārs) vai bērniem iedot kādu izkrāsojamo darbiņu. Lietotne arī spēj darboties kā dokumentu skeneris, izmantojot viedtālruņa kameru, pēc tam uzreiz vari veikt izdruku.

    Drukas kvalitāte

    HP Smart Tank 580 netiek pozicionēts kā profesionāls fotoprinteris, taču to varam izmantot, lai mājas vai biroja apstākļos drukātu fotogrāfijas.

    Ja tieši runājam par fotogrāfiju izdruku, tad to noteikti var mēģināt veikt ar Smart Tank 580. Nekādas vizuālas problēmas, piemēram, svītras lielākos vienkrāsu laukumos neredzēju, bet fotogrāfijām nedaudz pietrūkst asuma (izdrukas izšķirtspējas).

    Teksta izdrukas iznāk precīzas, te sūdzībām tiešām nav pamata. Ar Smart Tank 580 nodrošināto 4800 x 1200 dpi izšķirtspēju teksta vai kādu Excel veidotu brīnumu izdrukai ir vairāk nekā gana.

    Vienlaikus printerī var ievietot līdz 100 papīra lapām, kā arī tiek solīts, ka mēneša izdruku skaits var būt ap 3000 lapām, kas būtu pieņemami pat mazam ofisam.

    Ja man kāds prasītu, cik daudz izdruku ar Smart Tank 580 var veikt bez papildu tintes uzpildes, atbildētu godīgi – nezinu. Bet izdruku skaits būtu brangs. HP paši vēsta, ka ar līdzi doto tinti pietiekot 12 000 melnbaltām teksta lapām un līdz 6000 krāsu izdrukām. Droši vien būtu jāizdrukā simtiem teksta lapu, lai pamanītu, ka melnās krāsas līmenis ir kaut nedaudz izkustējies no vietas. Ne velti HP sola, ka Smart Tank 580 komplektā esošā tinte būs gana trim gadiem. Kristaps kopš 2020. gada lieto līdzīgas idejas printeri ar uzpildāmām tintēm. Viņš apgalvo, ka ne reizi vēl nav neko uzpildījis, tiekot drukātas visādas skolas lietas bērniem, šis printeris tiek izmantots arī Kursora vajadzībām.

    Nevajag piemirst, ka Smart Tank 580 nodrošina arī skenēšanu un kopēšanu, šie darbi arī paveicami ar lietotnes palīdzību, tie nesagādās nekādas problēmas.

    Nobeigumā

    Jāatzīst, ka pats biju izbrīnīts, cik maz pūļu mūsdienās ir jāpieliek, lai mājās vai nelielā ofisā tiktu pie koplietojamas drukas, kopēšanas un skenēšanas iekārtas. Man ļoti patika, ka HP Smart Tank 580 nodrošina ļoti stabilu Wi-Fi savienojumu, kas mēdz būt klupšanas akmens bezvadu drukas iekārtām.

    No uzbūves viedokļa te nav nekā unikāla, bet HP Smart Tank 580 ir savam iespēju klāstam pat kompakta iekārta. Tāpat gribētos HP Smart Tank 580 dēvēt par glītu un atturīgu.

    Uzpildāmās tintes un ātri nomaināmās drukas galvas padara HP Smart Tank 580 par pamatīgu un uzticamu darba rīku vai mājas palīgu. HP pat sola, ka pēc Smart Tank 580 reģistrēšanas mājaslapā, saņemsi 3 gadu garantiju. Turklāt 3 gadu garantija attiecas kā uz privātpersonām, tā arī uz uzņēmumiem.

    Jaunais HP Smart Tank 580 printeris nopērkams visos “Baltic Data” kā arī citos lielākajos elektronikas preču veikalos

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.04.2023 13:53

    Nez cik ātri šim galva aizkaltīs un tintes savācējs piešmekosies.

    Vārds
    15.04.2023 09:12
    Reply to  Krotow

    Nezinu par tintes savācēju, bet hp kamēr vien printeris ir pieslēgts pie strāvas, tas reizi dažās nedēļās, ja nav lietots, automātiski pats sev iztīrīs dukas galvu. Arī, cik man zināms smart tankiem ir maināmas drukas galvas. Pat tad, ja drukas galva aizkalst, to pa lēto var nomainīt

    Dainis
    16.04.2023 22:27
    Reply to  Krotow

    Man reiz bija epson, kas skapī nomētājās kādus 3 gadus un par lielu pārsteigumu nekas nebija aizkaltis.

    miskaste
    17.04.2023 10:43
    Reply to  Krotow

    Tā ir pagātne. Nekas nekalst lietoju kādus divus gadus un nekad nekas nav izkaltis. Vasaras mēnešos, kad beidzas skola printeris praktiski netiek darbināts. Tiesa man ir cita modelis ar tintes kasetēm, bet tas būtību nemaina

    aaa
    14.04.2023 16:31

    Kāpēc neviens nekur nestāsta ka sprauslas aizkalst, ja printeris netiek lietots regulāri (katru dienu)?

    svimart
    14.04.2023 20:20
    Reply to  aaa

    parādi vienu printeri ar atsevišķajām tintes burkām kam ir aizkaltusi galva ?

    Pigors
    14.04.2023 20:21
    Reply to  svimart

    Canon PIXMA – jebkurš.

    Ervīns
    15.04.2023 10:52
    Reply to  aaa

    No aizkaltušām sprauslām rodas tās līnijas?

    Skābene
    15.04.2023 22:40
    Reply to  Ervīns

    Kopš nomainīju tintenieku pret lāzernieku, vairs švīkas nav bijušas. 😀

    Gunich
    16.04.2023 07:49

    Lietoju vairāk kā gadu nedaudz vecāku modeli, drukāju 1 – 2 reizes nedēļā. Nav vispār nekas aizkaltis un viss strādā lieliski

    Skābene
    18.04.2023 09:28
    Reply to  Gunich

    Pamēģini lietot 1-2 reizes gadā! :D

    digitalk
    16.04.2023 18:24

    šim arī skaneris pārtrauks strādāt, kad kāda no tintēm ies uz beigām? ;)

    Krotow
    17.04.2023 10:46
    Reply to  digitalk

    Mhm, nākamais kretīniskais gļuks pēc drukāšanas pārtraukšanas principā, beidzoties kādam/ai/iem no toneriem vai tintēm. Un ja vēl tā būtu tikai viena ražotāja printeriem. Taču izskatās ka sērga ir pārvērtusies pandēmijā. Kas tiem lopiem par daļu vai man uz papīra būs melni burti vai zili, ja izdruka domāta tikai privātai lietošanai. Šādu ideju autorus aiz stūra jānospārda līdz nāvei ar procesa video ielikšanu YouTube.

    kontradmiral
    17.04.2023 09:48

    Tikko risināju printera sievas mazā mājas biroja vajadzībām (max 500lapas/mēnesī). Iepriekšējais CANON krāsainais lāzernieks sāka taisīt švīkas, Kārtridžu nomaiņa nepalīdzēja, nācās utilizēt. Apzināju vairākus tirgotājus/servisus un visi +/- bija līdzīgās domās, ka uzpildāmie tintenieki noteikti būt labākais mazam birojam, jo nav kam plīst, izdrukas sanāk jūtami lētākas nekā ar lāzernieku. Ja daudz maz regulāri lieto, tad nekas tur neaizkalst. Labāka kvalitāte krāsainām izdrukām. Lāzerniekiem ik pa brīdim jāmaina kaut kādas lentas, nelietojot orģinālos kārtridžus (orģinālie tiešām maksa kosmosu) var sākties visādi brīnumi. Es vēl redzu tinteniekiem plusu, ka rodas daudz mazāk atkritumu, jo lāzernieka kārtridži ir pamatīgs plastmasa gabals, ko utilizēt. Bija bažās par drukšanās uzsākšanas ātrumu, tad mūsu izvēlētais brother izdrukā ātrāk failu nekā iepriekšējais canon lāzernieks, jo tinteniekam nav nepieciešams laiks, lai iesiltu. Pieņemu, ka drukājot vienā piegājienā daudz lapas lāzernieks būtu jēdzīgāka izvēle, bet mūsu gadījumā tas nebija aktuāli.

    Bils
    17.04.2023 15:43

    Gadus 7 lietoju Epson, sākumā bija viens modelis, uz kura nejauši uzsēdos, bet gadus 4 jau cits. Un labi ka tā, jo sapratu ka bez papīra padeves uz stikla ir garām.
    Kopēt sanāk daudz. Bez padevēja auzas, sēdi klāt pie katras lpp.

    Bils
    17.04.2023 15:45
    Reply to  Bils

    Un jā, arī ar tintes pudelītēm. Ļoti ekonomiski.

    Aleksandra
    26.02.2024 22:16

    Ja jums ir vajadzīgs printeris, kurš strādās tikai ar interneta pieslēgumu – tad tas ir labs variants! Diemžēl man tas galīgi neder, ja gribi kopēt lapas, jābut interneta pieslēgumam! Lai viņš sāktu strādāt, jāsauc IT speciālists!
    Man, ka vienkāršam lietotājam, šie “uzlabojumi” ir lieki.

    Reklāma