Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft saņēmis sodu par programmatūras pārdošanu sankcionētiem Krievijas uzņēmumiem

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Microsoft saņēmis vairāk nekā 3 miljonu dolāru sodu par to, ka laika posmā no 2012. līdz 2019. gadam ir pārdevis programmatūru dažādiem sankcionētiem Krievijas uzņēmumiem.

    Pēc būtības pats Microsoft nav vainīgs pie šīs situācijas, jo programmatūru nav tieši pārdevis šiem uzņēmumiem, bet to ir izdarījuši Microsoft partneri. Šiem partneriem ir noslēgta oficiāla sadarbība par uzņēmuma produktu izplatīšanu, kā tas notiek arī Latvijā. Un šajā reizē galvenais uzņēmums nav izsekojis visām darbībām, jo tieši partneri ir veikuši šīs nelegālās darbības.

    Reklāma

    Pats interesantākais un noteikti cienošākais ir tas, ka Microsoft paši ir atklājuši šādu situāciju un ziņošu par to atbilstošajām uzraudzības iestādēm, kas arī piemērojušas sodu. Tāpēc uzņēmums to nav apstrīdējis, bet saņemts neliels samazinājums par sadarbošanos. Microsoft programmatūra tikusi pārdota dažādiem uzņēmumiem un privātpersonām, kas atradušies Kubā, Irānā, Sīrijā un Krievijā.

    Protams, tas ļāvis labāk sagatavoties šī brīža situācijai ar Krievijas vadīto karu Ukrainā un dažādiem tirdzniecības ierobežojumiem. Microsoft noteikti nav viens šajā stāstā, un ļoti daudziem uzņēmumiem ir jāspēj laikus reaģēt un novērtēt savu produktu pārdošanas kontroli, lai tie nenonāktu sankcionēto valstu, uzņēmumu un personu īpašumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma