Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla plāno uz jaunās platformas veidot mazāku Model Y versiju

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla jau iepriekš publiski apstiprinājis, ka notiek darbs pie jaunas elektroauto platformas izstrādes. Mērķis ir izstrādāt platformu, kas būtiski samazina ražošanas izmaksas un paša auto galacenu. Plānots, ka pirmais auto uz jaunās platformas tiks ražots rūpnīcā Meksikā, taču rūpnīca vēl jāuzbūvē.

    Lai nu kā, vairāki nozares apskatnieki informē, ka Tesla apsver ideju radīt mazāku Model Y versiju, kas tiks būvēta uz šīs jaunās platformas un auto tiks piedāvāts par pievilcīgāku cenu. Model Y ir ļoti pieprasīts modelis, kāpēc gan neradīt mazāku, lētāku auto, lai piesaistītu vēl vairāk klientu. Neskatoties uz Model Y popularitāti, to nevaram nosaukt par plašām masām pieejamu auto cenas ziņā.

    Jaunumi par gaidāmo Tesla modeli pienāk arī no Ķīnas, kas ir ļoti nozīmīgs Tesla noieta tirgus un atcerēsimies, ka Šanhajā ir viena no Tesla rūpnīcām. Ķīniešu mediju publikācijās tiek piesaukts “mazāks Model Y” un norādīts, ka Tesla vēlas ražot aptuveni 4 miljonus eksemplāru gadā.

    Tesla, kā ierasts, šādas ziņas nekomentē, savukārt ķīniešu prognozes liecina, ka paies vismaz gads, līdz šāds auto nonāk ražošanā. Ņemot vērā, ka Tesla pat nav oficiāli izziņojusi šādas lētākas mašīnas tapšanu, tad tās ražošana varētu būt vēl tālāka nākotne. Galu galā varam atcerēties, kā Tesla veicās ar Semi laišanu tirgū un cik ļoti ievilkusies Cybertruck palaišana sērijveida ražošanā. Tie bija izziņoti modeļi ar konkrētiem Tesla solījumiem. Kas attiecas uz Cybertruck, tad turpinās šī auto testēšana un tiek gatavotas ražošanas līnijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma