Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Austrālija aizliedz “TikTok” valdības izdotajās ierīcēs

    Jaunākie raksti

    Šobrīd jau virkne Rietumu valstu datu drošības nolūkos aizliegusi “TikTok” valdības izdotajās ierīcēs. Šim jau visai garajam valstu sarakstam nupat pievienojusies arī Austrālija. Par šo soli plašāk ziņojis ģenerālprokurors Marks Dreifuss, kurš uzsvēra, ka lietotnes aizliegums tiks īstenots “cik drīz vien iespējams”.

    Savā paziņojumā Dreifuss atklāja, ka lēmums tika pieņemts “pēc izlūkdienestu un drošības aģentūru ieteikuma”. Tāpat norādīts, ka Austrālija veikusi izmaiņas savā aizsardzības drošības politikas sistēmā, atzīmējot, ka “TikTok” rada draudus drošībai uzņēmuma īstenotās datu vākšanas prakses dēļ. Protams, aizliegums paredz arī izņēmumus. Piemēram, “TikTok” drīkstēs izmantot profesionāliem mērķiem.

    Reklāma

    Tikmēr “TikTok” neslēpj vilšanos, ka Austrālija šo lēmumu pieņēmusi politikas dēļ, nevis, balstoties uz reāliem faktiem. Uzņēmums arī turpina apgalvot, ka nav pierādījumu, kas liecinātu, ka lietotne jebkādā veidā apdraud austrāliešu drošību. “TikTok” Austrālijas un Jaunzēlandes ģenerāldirektors Lī Hanters savā paziņojumā uzsver, ka miljoniem Austrālijas lietotāju ir pelnījuši valdību, kas pieņem lēmumus, pamatojoties uz faktiem, un izturas godīgi pret visiem uzņēmumiem neatkarīgi no to izcelsmes valsts. Tiesa, šajā gadījumā viņa viedokli Austrālijas amatpersonas neņems vērā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma