Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony nāk klajā ar pasaulē mazāko un vieglāko pilnkadra vlogu kameru ZV-E1

    Jaunākie raksti

    Kompānija Sony paziņo par jauno ZV-E1 – maināmu objektīvu vlogu kameru ar augstas veiktspējas 35mm pilna kadra attēla sensoru, kas ļauj radīt kvalitatīvu saturu. ZV-E1 ir viens no Sony E-mount klāsta modeļiem ar uzlabotām tehnoloģijām, lai varētu veidot kinematogrāfiskus attēlus ar bagātīgu krāsu gradāciju, lai satura veidošanai netraucētu troksnis un būtu augsta jutība. Jaunajam modelim ir pasaulē kompaktākais un vieglākais korpuss, nodrošinot mobilitāti, savukārt izsmalcinātā kameras darbība gādā par vlogeru radošo brīvību un daudzpusību.

    Reklāma

    Izteiksmīgi kadri, kas izceļ objektu

    ZV-E1 vloga kamera ir aprīkota ar 35mm pilnkadra aizmugures apgaismojuma attēla sensoru CMOS Exmor R, kam ir aptuveni 12,1 megapikselis, kas nodrošina augstu jutību, zemu trokšņa līmeni un lielisku bokeh efektu.

    BIONZ XR attēlu apstrādes procesoram jaunajā modelī ir līdz pat 8 reizēm lielāka apstrādes jauda, tādējādi ievērojami uzlabojot augstas jutības veiktspēju, gradācijas atveidi, krāsu reproducēšanu, nodrošinot zemu trokšņu līmeni un daudz ko citu. Lielo attēla sensora ģenerēto datu apjomu var apstrādāt reāllaikā, pat uzņemot 4K (QFHD: 3840 x 2160) 120p materiālu. BIONZ XR procesors arī ievērojami uzlabo autofokusa (AF) ātrumu un precizitāti.

    Augstas kvalitātes 4K (QFHD) video var ierakstīt ar pilna kadra nolasījumu un 10 bitu 4:2:2 krāsu dalījumu, neizmantojot pikseļu summēšanu. Tas nodrošina augstas izšķirtspējas 4K kadrus, kas nerada muarē rakstu (moiré) vai saraustītas kontūras (jaggies).

    Lietotāji var uzņemt 4K 60p izšķirtspējas kadrus un tos transkodēt līdz 4K 120p, izmantojot Sony “Creators’ Cloud” platformu. Atskaņojot video lēnā vai ātrā kustībā S&Q režīmā, vienlaikus izmantojot XAVC S-I formātu ar 60p, maksimālais bitu pārraides ātrums 600 Mb/s (4:2:2 10 bitu, H.264, All-I) nodrošina izcilu attēlu kvalitāti. Izmantojot XAVC S formātu, var uzņemt līdz pat 10 reizēm palēninātu kustību ar Full HD izšķirtspēju un ar ātrumu 240 kadri sekundē, nodrošinot jaunu skatījumu uz dinamisku sporta veidu vai kādu citu darbību.

    15 soļu dinamiskais diapazons ļauj uzņemt dabiska izskata kadrus pie dažāda apgaismojuma, nezaudējot izgaismoto vai ēnaino vietu detaļas. Standarta ISO diapazons ir no 80 līdz 102 400 gan attēliem, gan video. Paplašinātais fotoattēlu diapazons ir no 40 līdz 409 600, un paplašinātais diapazons video ir no 80 līdz 409 600.

    Kino cienīgi kadri uzņemti reālajā pasaulē

    ZV-E1 modelim ir Cinematic Vlog Settings iestatījumi – tie intuitīvi nosaka un lietotāju informē par to, kā izveidot ainas, kas izskatās kā mākslas filmās.

    Vispārējo kinematogrāfisko sajūtu vēl vairāk uzlabo 24 kadri sekundē kadru uzņemšanas ātrums un platekrāna Cinemascope malu attiecība (2,35:1) ar melnām joslām virs un zem attēla. ZV-E1 modelī ir integrēta arī S-Cinetone tehnoloģija.

    Mākslīgais intelekts un vadošā tehnoloģija nodrošina konsekventi augstas kvalitātes kadrus

    Reāllaika atpazīšanas autofokuss ietver inovatīvu mākslīgā intelekta mikroshēmu, kas analizē objekta formu, lai precīzi atpazītu kustības – cilvēka pozas noteikšanas tehnoloģija atpazīst ne tikai acis, bet arī ķermeņa un galvas stāvokli, tādējādi ļaujot nofokusēties un izsekot objektam, kas vērsts prom no kameras. Mākslīgā intelekta apstrādes bloks var pat atšķirt vairākus objektus ar atšķirīgu pozu, un ir uzlabota arī atsevišķu seju atpazīšana, lai autofokuss spētu izsekot objektu pat sarežģītās situācijās, piemēram, kad objekta seja ir sasvērta uz sāniem, atrodas ēnā vai arī pret to spīd izteikta gaisma. Kamerai ir arī vairāku seju atpazīšanas funkcija, kas automātiski pielāgo bokeh efektu un fokusu uz vairākām atpazītām sejām, uzņemot grupas pašbildes vai grupas portretus.

    Papildus cilvēkiem un dzīvniekiem mākslīgā intelekta apstrādes vienība ļauj atpazīt putnu, kukaiņu, transportlīdzekļus kā objektus, nodrošinot vēl lielāku elastību un uzticamību autofokusam gan fotoattēlu, gan video uzņemšanas laikā.

    Kompakta, precīza stabilizācijas iekārta un žiroskopa sensori ar optimizētiem algoritmiem nodrošina līdz pat 5,0 pakāpju stabilizāciju, kas palīdz nodrošināt attēlu kvalitāti.

    Dinamiskā aktīvā režīma stabilizācija ir aptuveni par 30% efektīvāka nekā iepriekšējos modeļos nodrošinātais aktīvais režīms.

    ZV-E1 ir integrēta vēl viena uz mākslīgo intelektu balstīta funkcija – automātiskā video kadrēšana, kas ir ideāli piemērota interviju, mūzikas priekšnesumu, ēdiena gatavošanas un daudzu citu darbību ierakstīšanai. Izmantojot objektu atpazīšanas tehnoloģiju, automātiskās kadrēšanas funkcija automātiski apgriež kadru, lai video uzņemšanas laikā vienmērīgi un stabili noturētu objektu kadrā.

    Ar ZV-E1 kameru attēlu toņi kadros ir optimizēti, tāpēc āda ir dabiska un skaisti atveidota neatkarīgi no tā, vai tiek uzņemta pašbilde vai vlogs. Kamerai ir arī Bokeh slēdzis, kas ar vienu pieskārienu uzlabo fona bokeh efektu un nodrošina gludas ādas efektu video uzņemšanas laikā. Jaunajā modelī ir funkcija Product Showcase, lai lietotāji varētu netraucēti pārslēgt fokusu no vadītāja sejas uz produktu, kas tiek turēts objektīva priekšā, un atpakaļ.

    Vienmērīga, vienkārša un daudzpusīga tālummaiņa

    Tālummaiņas slēdzis, kas atrodas kameras roktura augšpusē, ne tikai kontrolē saderīgus tālummaiņas objektīvus, bet arī ļauj izmantot Clear Image Zoom funkciju ar bezmotora tālummaiņu un fiksētajiem objektīviem. Tas var ievērojami samazināt nepieciešamo objektīvu skaitu, kas nepieciešams uz vienu projektu.

    Kontrole pār laiku

    Kamerā iestrādātā Time-lapse funkcija ir parocīga lietotājiem, kuri vēlas izteiksmīgā veidā ierakstīt darbību secību konkrētā laika intervālā, piemēram, mākoņu, cilvēku, pilsētu un citu lēni mainīgu objektu kustības. Ekspozīcijas intervālu var iestatīt no 1 sekundes līdz 60 sekundēm.

    Uzlabots audio

    ZV-E1 vloga kamera ir aprīkota ar augstas veiktspējas 3 kapsulu mikrofonu ar maināmu virzienu, kas spēj uztvert skaidru skaņu pat situācijās, kad vējš un citi vides trokšņi var samazināt audio kvalitāti. Mikrofons ir aprīkots ar vēja aizsargu, nodrošinot skaidru audio ierakstu un samazinot troksni vējā. Mikrofons var uztvert skaņu no runātāja pēc sejas atpazīšanas funkcijas.

    Kamera ietver arī Multi Interface (MI) pieslēgvietu ar digitālo audio interfeisu, kā arī mikrofona un austiņu pieslēgvietas piedāvā paplašinātas audio iespējas.

    Uzlabota rediģēšana

    ZV-E1 ieraksta attēla stabilizācijas un kameras pagriešanas metadatus, kas var būt noderīgi rediģēšanas procesā.

    Ērta vlogu filmēšanai

    ZV-E1 ir izstrādāta vieglai un ērtai lietošanai, ar sāniski atveramu, grozāmu LCD ekrānu, kas nodrošina labu redzamību un ļauj ar pieskārienu mainīt iestatījumus un izmantot dažādas funkcijas.

    Jaunajam modelim ir putekļu un mitruma izturīgs dizains. ZV-E1 var vadīt pat ar vienu roku, ja tiek izmantots filmēšanas rokturis ar bezvadu tālvadības pulti (GP-VPT2BT).

    “Creators’ Cloud” un vienkārša savienojamība ar viedtālruni

    Satura veidotāji var ērti un vienkārši kopīgot sevis radīto saturu, izmantojot nesen izziņoto Sony “Creators’ Cloud” plaformu un savienojot kameru ar viedtālruni. Lietotāji var ātri augšupielādēt klipus viedtālrunī, izmantojot Shot Marks, lai identificētu ierakstītā materiāla sadaļas ar 15, 30 un 60 sekunžu klipiem, kas tiek pārsūtīti izmantošanai platformā.

    “Creators’ App” var izmantot, lai vadītu ZV-E1 no viedtālruņa un pārsūtītu kamerā uzņemtos fotoattēlus un video uz viedtālruni. No tā var arī pārraudzīt kameras akumulatora un multivides statusu, kā arī datumus un kameras nosaukumu var rediģēt pēc vajadzības. “Creators’ App” nodrošina arī ērtu veidu, kā atjaunināt kameras programmatūru.

    Augstas kvalitātes tiešraides straumēšana

    Straumējiet augstākās kvalitātes tiešraides saturu tā, it kā tas būtu savienots ar personālo datoru vai viedtālruni, izmantojot USB. Vlogu kamera ZV-E1 var darboties kā 4K (2160p) tīmekļa kamera – to var izmantot tiešsaistes sapulcēm, tiešraides pasākumiem un pat vienkāršām sarunām ar ģimeni un draugiem.

    Izstrādāta, domājot par ilgtspējību

    Sony ir apņēmies nodrošināt ilgtspējīgu nākotni ar globālām iniciatīvām, piemēram, Road to Zero un 2030. gada atjaunojamās enerģijas mērķi. Vloga kamera ZV-E1 ir īpaši izstrādāti, ņemot vērā ilgtspējību.

    Turklāt ZV-E1 ietver jaunas pieejamības funkcijas, kas atvieglo darbību ar kameru vairākos veidos, tostarp ir iestrādāta ekrāna lasītāja funkcionalitāte vājredzīgiem cilvēkiem.

    Cena un pieejamība

    Jaunā vloga kamera ZV-E1 būs pieejama 2023. gada maijā pie autorizētiem Sony produktu izplatītājiem. Vloga kameras aptuvenā cena būs aptuveni 2700 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kritiķis
    04.04.2023 15:48

    Mjā, nopirkt šādu kameru vlogiem par 2700 + objektīvi ir katra vloģera sapnis, jau skrienu pirkt.

    Biteme
    04.04.2023 16:28
    Reply to  Kritiķis

    Ja vlogs ienes lielos ciparus, tad jau nav ko cīkstēties par sīknaudu….darbarīks taču.

    Reklāma