Web Analytics
More
    Reklāma

    General Motors savos elektroauto aizliegs Android Auto un Apple CarPlay

    Jaunākie raksti

    General Motors koncerna pārstāvji paziņojuši, ka uzņēmuma nākotnes elektriskajās mašīnās tiks pārtraukta Android Auto un Apple CarPlay lietošana. Ražotāja pārstāvji vēlas, lai auto īpašnieki izmanto iebūvēto Google multimediju sistēmu.

    GM pārstāvji skaidro, ka šāds lēmums pieņemts, lai nodrošinātu “netraucētu pieeju” Google sistēmas sniegtajām iespējām. Sistēmā būs iebūvētas Google Maps, Google Assistant, Spotify un citas lietotnes, kas optimizētas tieši lietošanai auto, tāpēc GM nesaskata vajadzību Android Auto un Apple CarPlay. Koncerna pārstāvji īpaši uzsver, ka tas darīts ar mērķi uzlabot navigācijas lietošanas un auto uzlādes pieredzi – lietojot iebūvēto navigāciju, auto sāks sildīt bateriju, tuvojoties izvēlētajai uzlādes vietai, tādējādi nodrošinot labāku uzlādes ātrumu.

    Sagaidāms, ka pirmie ierobežojumi sāksies jau ar jauno Chevrolet Blazer elektroauto. Ražotājs iegūs datus par lietotāju paradumiem, kas var noderēt, lai piedāvātu dažādus pakalpojumus par papildus samaksu. Ļoti daudzi autoražotāji tiešsaistes laikmetā vēlas nopelnīt papildus, klientiem par papildus samaksot ļaujot iegūt lielāku jaudu vai kādus citus labumus, kas nav pieejami uzreiz un par standarta maksu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    03.04.2023 09:23

    [sazvērestības teorija]Koncerna vadītājiem ir mega līgums ar kādu no operatoriem, par e-sim izmantošanu, tālāk iota plāns un lietotājiem spiedīs abonēšanu.[/sazvērestības teorija]

    Elektriķis
    03.04.2023 12:46

    Gluži tāpat kā to dara Tesla, tai arī ir tikai sava sistēma, kurā laikam ka tiek lietotas Google kartes.

    Kursors.lv
    03.04.2023 13:11
    Reply to  Elektriķis

    Mhm, autoražotāji negrib dalīties ar braucienu datiem.

    Bats
    03.04.2023 17:25

    Šobrīd gan vairāk izklausās pēc plus viena iemesla neizvēlēties šī ražotāja auto.

    Labrīt
    03.04.2023 20:42
    Reply to  Bats

    Bet ražotājs taču sola, ka tādējādi būs iespēja tikt pie papildus iespējām/ risinājumiem. Piemēram, nevēlama līdzbraucēja sēdekļa apsilde tiešsaistē :D

    Reklāma