Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes gatavo jauno CLA, lai konkurētu ar Tesla Model 3

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes gatavojas iesaistīties konkurencē ar populāro Tesla Model 3, izstrādājot jaunās paaudzes CLA elektrisko versiju. Kā ziņo ražotājs, mašīna izstrādāta, par pamatu ņemot “electric first” stratēģiju.

    Šā gada septembrī Minhenē ražotājs plāno iepazīstināt ar ar elektriskā CLA modeļa konceptu. Tad gūsim lielāku skaidrību, kas Mercedes padomā. Sērijveida ražošanā šis auto nonāks 2025. gadā. Kā ziņo britu medijs Autocar, CLA tiks piedāvātas divas versijas – vispirms klientus sasniegs elektriskā versija, bet vēlāk ieradīsies mild-hybrid versija ar iekšdedzes dzinēju. Tiesa, otrā versija tiks piedāvāta tikai atsevišķos tirgos. Šajā izpildījumā tiks izmantots jauns dzinējs, kas atbildīs Euro7 izmešu standartiem.

    Autocar ziņo, ka jaunais CLA tiks būvēts uz Mercedes jaunās “Modular Architecture” platformas, kas izstrādāta ar 800V bateriju sistēmu un maksimālo uzlādes jaudu līdz 350kW. Šī platforma primāri izstrādāta ar domu par elektrisko piedziņu, taču to iespējams aprīkot ar iekšdedzes dzinēju. Neoficiāli izskan, ka tiek izstrādāta gan priekšpiedziņas, gan pilnpiedziņas versija, kas būs aprīkota ar jauniem elektromotoriem.

    Auto tiks aprīkots ar LFP akumulatoriem, kas ir lētāki, taču jaunais modelis būšot krietni vien efektīvāks nekā šobrīd aktuālie Mercedes modeļi ar litija jonu akumulatoriem. Zināms, ka Mercedes izstrādā “long-range” baterijas sadarbībā ar “Sila”, šīm baterijām izmantojot silīcija anodu. Agrīnajos testos auto ar šīm baterijām spējis sasniegt 12kWh/100km patēriņu, kas ir ļoti labs rādītājs.

    Mercedes jau uzsācis mašīnas testēšanu un tas pieķerts testos ar kamuflāžas krāsojumu. Ražotājs iesaistīsies cīņā par klientiem ne tikai ar Tesla – elektrisks CLA būtu tiešais konkurents arī tādiem auto kā BMW i4 un Polestar 2.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma