Web Analytics
More
    Reklāma

    Steam vairs nebūs izmantojams Windows 7 un Windows 8 darbinātos datoros

    Jaunākie raksti

    Valve paziņojusi, ka no 2024. gada vairs neuzturēs un neļaus izmantot Steam digitālo spēļu veikalu Windows 7 un Windows 8 operētājsistēmās. Varbūt šāds paziņojums šķiet skarbs pirmajā acu uzmetienā, bet statistika vēsta par ko citu.

    Vēl 2018. gadā Steam paziņoja, ka atsakās no Windows XP un Windows Vista atbalsta, bet jau 2024. gada 1. janvārī netiks atbalstītas arī Windows 7 un 8 operētājsistēmas. Un šis solis ir saprotams, jo Windows 7 un Windows 8 operētājsistēmas nebūt nav populāras pat spēļu entuziastu vidū.

    Reklāma

    Kā vēsta Steam Hardware Software Survey savāktā statistika, Windows 7 un Windows 8 operētājsistēmas kopā aizņem zem 2% no visām izmantotajām operētājsistēmām, turklāt Microsoft vairs neuztur šīs operētājsistēmas, tātad tās ir uzskatāmas par nedrošām.

    Valve spēļu veikals sāka savu darbu 2003. gadā, kur piedāvāja tikai Valve spēles un to automātisku atjaunināšanu. Īsi pēc tam Valve saprata, ka to pašu var darīt arī ar citu izstrādātāju spēlēm un tapa nu jau visiem zināmais Steam.

    Avots: Steam Hardware Software Survey
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    30.03.2023 16:11

    Gan jau iemesls ir tikai ar spēles reālajā laikā strīmošanas video caur Steam Overlay izmantotas Windows 10 + API funkcijas, kas vecākās Windows versijās nav.

    bobis
    31.03.2023 20:16

    Nav velmes lietot steam neuzkada datora.

    Reklāma