Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai izstrādā robotu, lai atvieglotu elektroauto uzlādēšanu

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autokoncerns Hyundai-KIA izstrādājis robotu, kas automātiski veiks elektroauto uzlādi vadītāja vietā. Robots novietots uz pamatnes ar riteņiem, lai robots varētu mainīt savu pozīciju. Viss, kas jādara vadītājam – jāpiebrauc norādītajā stāvvietā, uz auto atslēgas jānospiež poga un jāgaida, kamēr robots izdarīs visu pārējo.

    Saņemot signālu no auto atslēgas, robots uzsāk savu darbību un nosūta signālu atpakaļ mašīnai, atverot uzlādes spraudņa vāciņu. Pēc tam robots piebrauc pie mašīnas un izmanto ar makslīgo intelektu aprīkotu 3D kameru, lai uzlādes kabeli savienotu ar mašīnas spraudni. Uz robota sāna var ērti saskatīt auto uzlādes līmeni. Kad mašīna uzlādēta līdz 100%, robots atvieno kabeli un aizbrauc prom.

    Ražotāji ziņo, ka robots spēj atpazīt dažāda tipa spraudņus. Robots aprīkots ar sensoriem, lai tas neietriektos citās automašīnās, kā arī, piemēram, garāmejošos cilvēkos. Tas spēj strādāt dažādos laikapstākļos – tas ir ūdensnecaurlaidīgs. Arī putekļi nebūs šķērslis.

    Šāds robots vismaz teorētiski varētu atvieglot dzīvi cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kuriem kāda iemesla dēļ ir grūtības pašiem pievienot kabeli. Pagaidām ražotājs gan nav sniedzis plašāku informāciju, kā un vai šis projekts tiks realizēts sērijveidā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma