Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tele2” ievieš VoWiFi (Voice over WiFi) balss sakaru pakalpojumu

    Jaunākie raksti

    Turpinot mobilā sakaru tīkla attīstību, multipakalpojumu uzņēmums “Tele2” pirmais Latvijā ieviesis VoWiFi (Voice over WiFi) balss sakaru pakalpojumu, kas primāri ļaus nodrošināt kvalitatīvākus balss sakarus iekštelpās, kur mobilo sakaru signāls mēdz būt svārstīgs.

    “Šī tehnoloģija būs noderīga iekštelpās, piemēram, lielos loģistikas centros, pagrabtelpās un ēkās, kuru mobilo sakaru signāla izplatībai ir fiziski šķēršļi. Līdz ar VoWiFi tehnoloģijas ieviešanu, klientiem ar atbilstošu tarifa plāna pieslēgumu, būs iespēja pieslēgties WiFi tīklam un veikt augstas kvalitātes balss zvanus datu tīklā. Lai to paveiktu nebūs vajadzība papildus instalēt kādu mobilo lietotni vai programmatūru. Proti, ja cilvēks atradīsies ēkā, kur mobilo sakaru signāls ir mainīgs, telefons automātiski pieslēgsies tur esošajam WiFi tīklam un balss zvans tiks veikts datu tīklā,” stāsta “Tele2” tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

    Līdzīgi kā salīdzinoši nesen ieviestā VoLTE tehnoloģija, kuru šobrīd aktīvi lieto jau vairāk nekā 85 tūkstoši “Tele2” klientu, arī VoWiFi tehnoloģija nodrošina, ka balss zvani tiek veikti datu tīklā. Lai veiktu balss zvanus, izmantojot VoWiFi tehnoloģija, var pieslēgties jebkuram WiFi tīklam, kas pieejams konkrētajā vietā.

    Šobrīd šī tehnoloģija darbojas testa režīmā un plānots, ka komercrežīmā tā sāks darboties šī gada laikā. VoLTE un VoWiFi ieviešanā “Tele2” kopumā investēja vairākus miljonus eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    23.03.2023 10:10

    VoLTE joprojām nav sertificēts no apple puses, jau cik mēneši ir pagājuši kopš solija. ;)

    Osiczz
    23.03.2023 10:29
    Reply to  Jānis

    Tā ir ja? Jo paziņojums man vairs nemetas ka man neatbalsta VoLTE kad slēdz viņu iekšā, kā arī zvani man iet caur 4G. Vienīgais skaņas kvalitāte nav uzlabojusies, vai VoLTE strādā starp LMT un Tele2?

    Jānis
    23.03.2023 16:25
    Reply to  Osiczz

    Tikko atjaunināju uz 16.4 beta un tagad VoLTE strādā, vienīgais nevar lietot internetu paralēli veicot zvanu, skaņas kvalitāte ir tā pati – abās ierīcēs bija iestatīts VoLTE. Es domāju, ka vajadzētu strādāt, jo LMT arī piedāvā VoLTE.

    Andris
    24.03.2023 01:38
    Reply to  Osiczz

    Starp LMT un Tele2 nestrādā, ir pārbaudīts. Par LMT un Biti vēl nav paspēts pārliecināties.

    Kristaps
    23.03.2023 11:19
    Reply to  Jānis

    Ar 16.4 būšot tā vismaz solīja

    Biteme
    23.03.2023 13:01

    No tehniskā viedokļa tur ir jautājumi – vai wifi tīkla īpašnieks gribēs lai viņa tīkls tiek izmantots zvaniem? Kā to varēs ietekmēt, regulēt vai aizliegt? Viena lieta ir darbinieki, un cita – visi pārējie. Kas atbild par sarunu konfidencialitāti wifi tīkla segmentā?

    Krotow
    23.03.2023 14:37
    Reply to  Biteme

    Tas regulējams ļoti vienkārši – ar pieeju WiFi konkrētajiem telefoniem :) Praktiski sarunas trafiks ir tik niecīgs, ka līdz vienlaicīgiem 50+ “pļāpām” to pat neievērosi.

    Biteme
    23.03.2023 15:32
    Reply to  Krotow

    Tā vietā, lai pateiktu noliktavas darbiniekiem “izmantojiet watsapu/telegram/etc” tiks saglabāta iespēja veikt veco labo balss zvanu. Kas apmaksās vowika ieviešanu – tā lietotāji (kuru varētu nebūt nemaz tik daudz) vai visi lietotāji? Es teiktu, ka visi – lai jūt ka atrodas vadošā sakaru operatora tīklā.

    grh
    23.03.2023 16:26

    Lai veiktu balss zvanus, izmantojot VoWiFi tehnoloģija, var pieslēgties jebkuram WiFi tīklam, kas pieejams konkrētajā vietā.
    Pēc šī spriežu, ka šis var risināt problēmu lauku teritorijās, kur ārpus ēkām ir knaps 3G, bet iekštelpās bieži vien ir neviens G? Un man automātiski caur manu mājas wifi tīklu šis strādātu bez operatora iejaukšanās?

    Tas nozīmē arī to, ka ja man iekštelpās zona kā tāda nav vispār, tad Tele2 ar manu telefonu visu laiku sazināsies caur WIFI un attiecīgi varu neturēt telefonu uz palodzes, lai saņemtu zvanus?

    Last edited 1 year ago by grh
    Oskars
    24.03.2023 09:42

    tas ir kā? ir wifi, nav gsm pārklājums un zvani ir pieejami ar t2 numuru? tik vienkārši?

    Oskars
    24.03.2023 09:57

    Pareizāk būtu rakstīt: šobrīd testē, jo raksta beigās ir info, ka darbosies kaut kad….

    Reklāma