Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT izveido savu Zemessardzes apakšvienību

    Jaunākie raksti

    Reaģējot uz pieaugošo nepieciešamību stiprināt Latvijas valsts drošību un aizsardzību, starp SIA “Latvijas Mobilais Telefons” (LMT) un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) ir noslēgts sadarbības līgums par LMT Zemessardzes apakšvienības izveidi.

    Atsaucoties LMT aicinājumam pievienoties vairākiem desmitiem kolēģu, kas jau dien Zemessardzes rindās, martā svinīgo zvērestu Zemessardzē deva vēl virkne LMT uzņēmumu grupas darbinieku no dažādām struktūrvienībām, kas ir pamats apakšvienības izveidei. Zemessardzes LMT apakšvienība tiks veidota no uzņēmuma darbiniekiem, kuri dien Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 13.kājnieku bataljona sastāvā, un tās galvenais mērķis būs LMT infrastruktūras drošības un aizsardzības pasākumu stiprināšana.

    “LMT vienmēr ir bijis uzņēmums, kas ne tikai ir lojāls savai valstij, bet arī ikdienā aktīvi iesaistās tās drošības stiprināšanā. Sadarbībā ar NBS un Aizsardzības ministriju izstrādājam viedās tehnoloģijas aizsardzībai, esam dalībnieki vairākos NATO tehnoloģiju attīstības projektos, kā arī daudzi no mūsu darbiniekiem vēl pirms Krievijas kara Ukrainā savu brīvo laiku veltīja Zemessardzei. Pēdējā gada laikā īpaši daudz domājam par mūsu pienesumu valsts drošības stiprināšanā un darām daudz, lai ikviens mūsu valstī varētu justies droši. Tagad ir sperts nākamais solis – esam kļuvuši par vienu no pirmajiem Latvijas uzņēmumiem, kuram ir sava Zemessardzes apakšvienība,” saka LMT prezidents Juris Binde.

    Kā norāda uzņēmuma vadītājs, LMT Valde novērtē darbinieku vēlmi iesaistīties Zemessardzē un rūpēties par valsts drošību, tāpēc ikvienam darbiniekam, kas iestājies Zemessardzē, pamatapmācību apgūšanai ir piešķirtas apmaksātas brīvdienas – 8 darba dienas. Šīs brīvdienas tiek piešķirtas papildus Darba likumā noteiktajām apmaksātajām brīvdienām par zemessargu dalību  kolektīvajā apmācībā.

    “Valsts aizsardzība ir visas sabiedrības atbildīga attieksme un rīcība savas gatavības un noturības pilnveidošanā. Zemessardzes un uzņēmumu integrēta pieeja krīzes situācijām sniedz vienotu un savlaicīgu izpratni un sadarbības mehānismus, lai nodrošinātu sabiedrībai un valsts drošībai būtisko pakalpojumu nepārtrauktību. Zemessardzes apakšvienības izveidošana LMT ir praktisks un iedvesmojošs piemērs visaptverošās valsts aizsardzības principu īstenošanai”, saka Zemessardzes komandieris pulkvedis Kaspars Pudāns.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Test
    23.03.2023 12:31

    Pareizi,jau ir tā ,kā būs no pirmajām infrastruktūram ko centīsies iznīcināt.

    Reklāma