Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai savās mašīnās nesteigsies likvidēt fiziskās pogas

    Jaunākie raksti

    Autobūvē pēdējo gadu laikā arvien uzkrītošāk novērojama tendence fiziskas pogas un sviras dažādu sistēmu kontrolei pārvietot uz skārienjutīgo ekrānu. No vienas puses tas dizaineriem ļauj veidot vienkāršākus dizainus, taču lietošanas ērtība ir pavisam cits stāsts – gan mēs, gan daudzi citi auto apskatnieki savos komentāros izteikušies kritiski par šādu ražotāju rīcību.

    Korejiešu autoražotājs Hyundai apsolījis, ka viņi savās mašīnās fiziskas pogas saglabās tik ilgi, cik vien to būs iespējams darīt. Protams, arī Hyundai iet līdzi laikam un viņu mašīnās dominējošo lomu ieņem divi digitālie ekrāni – vadītāja instrumentu panelis un multimediju ekrāns – taču arī pašos jaunākajos modeļos saglabātas pogas klimatkontrolei un citām galvenajām sistēmām.

    Hyundai dizaina nodaļas vadītājs Suns Jups Lī sarunā ar Austrālijas mediju Cars Guide izteicies, ka tas saistīts ar drošības apsvērumiem – kad brauc, tad veikt izmaiņas ekrānā ir sarežģīti. Turpretī nospiest pogu vai pagriezt kādu sviru ir krietni vien vienkāršāk.

    Viņš gan nenoliedz, ka agri vai vēlu daudzas lietas tik un tā tiks pārvietotas uz multimediju ekrānu, īpaši pateicoties dažādu autonomo sistēmu attīstībai. Ja mašīnas spēs braukt pašas, tad cilvēkam par to nebūs jādomā un mašīnā sēdošie varēs nodarboties ar ko citu.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    23.03.2023 14:31

    Ir pogas ko aizbāzt zerm 5 līmeņu izvēlnēm nav labi. Pirmkārt apgaismojuma, logu tīrītāju, duvju/logu slēdžu, apsildes un kondicioniera slēgšana/regulēšana. Par to apsēstajiem dizaineriem būtu janogriež pirksti. Radio un skaļuma regulēšanu arī ir labi atstāt uz fiziskām pogām/kloķiem. Par pārējo var strīdēties.

    Reklāma