Web Analytics
More
    Reklāma

    “Ignitis” tuvāko gadu laikā Latvijā investēs 700 miljonus eiro

    Jaunākie raksti

    Lietuvas enerģētikas uzņēmums “Ignitis Group” nācis klajā ar vērienīgiem investīciju plāniem Latvijā. Tuvāko gadu laikā tas plāno Latvijā investēt vismaz 700 miljonus eiro, ieguldot gan saules, gan vēja enerģijas ražošanā. Uzņēmuma plāni ar to neapstājas – tas vēlas izveidot lielāko elektroauto uzlādes tīklu Baltijā.

    Kompānija pērn dažādos “zaļās enerģijas” projektos investēja 522 miljonus eiro – 80% no šīs summas tika ieguldīta Lietuvā. “Tuvākajos gados mēs Latvijā plānojam investēt ap 700 vai vairāk miljoniem eiro. Pārsvarā vēja un saules enerģijas ražošanā, lai videi un sabiedrībai piedāvātu zemākās enerģijas cenas reģionā,” preses konferencē paziņoja “Ignitis Group” valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors Darjus Maikštens.

    Kas attiecas uz elektroauto uzlādi, tad kompānijas plānos ir vērienīgs tīkls visā Baltijā un arī Polijā. Latvijā ieplānots izvietot vairākus tūkstošus elektroauto uzlādes punktu.

    Ražošanu topošajos investīciju projektos – saules un vēja parkos – uzņēmums cer sākt no 2025. gada, saražotās enerģijas apjomu arvien kāpinot līdz 2,5 gigavatiem 2030. gadā. Investīcijas tiek uztvertas kā ilgtermiņa projekts un tās atpelnīt uzņēmums cer 30 gadu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma