Web Analytics
More
    Reklāma

    Tilde Transcribe ļauj balss ierakstus latviešu valodā pārvērst rakstītā tekstā

    Jaunākie raksti

    Tiem, kuri ikdienā seko līdz mūsu uzņēmuma Tilde dažādiem pakalpojumiem šis var būt nebūs pārsteigums, bet Kursors acīs iekrita iespēja pārveidot balss ierakstu par rakstītu tekstu. Un tas darbojas arī latviešu valodā.

    Pati par sevi ideja par balss teksta rakstisko atveidu nav tik jauna un unikāla, jo viedtālruņi piedāvā šādu iespēju rakstot ziņu vai piezīmes. Īpaši šajā jomā var izcelt Google veikumu savos Pixel 7 tālruņos, kuri izmanto uzņēmuma Tensor procesoru, kuram ir spēcīga balss atpazīšanas funkcionalitāte. Tildes gadījumā liels uzsvars un plus ir latviešu valodas atpazīšana.

    Reklāma

    Skaidrs, ka liela daļa no lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem nekoncentrējas uz mazo valstu valodu risinājumiem, tāpēc jālepojas ar vietējo veikumu. Tilde Transcribe serviss ļaus pa tiešo no mājaslapas veikt balss ierakstu, kas pēc apstrādes parādīsies kā teksts. Tāpat būs iespēja augšupielādēt iepriekš sagatavotu ierakstu, kas tiks apstrādāts.

    Protams, teksta atpazīšana nebūs ideāla pieturzīmju lietojumā, taču var norādīt, ka kārtas skaitļa vārdam teksta atšifrējumā tika pielikts punkts. Šis noteikti var būt noderīgi tad, kad pēc sarunas ir nepieciešams tās atšifrējuma, kā arī interviju procesos. Tādā veidā tiks sagatavots teksts, ko apstrādāt tālāk, un nebūs nepieciešams visu rakstīt no nulles.

    Bezmaksas versijā ir iespēja ierakstītu līdz trim minūtēm garu ierakstu, bet ilgākiem ierakstiem būs nepieciešams iegādāties kādu no abonēšanas plāniem. Maksas pakalpojums sniedz iespēju tekstu labot tiešsaistē, izmantot vēl kādu no citām 24 atpazīšanas valodām, veikt rakstīto tekstu uzglabāšanu, veidot subtitrus un citas iespējas.

    AvotsTilde
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    20.03.2023 12:21

    MS Word šāda funkcionalitāte jau ir kādu laiku!

    Usinss
    20.03.2023 22:05
    Reply to  Skābene

    Jap, Microsoft 365 Office jau piedāvā šādu lietu vismaz mēnešus 4, ja nemaldos. Strādā samērā ok, vajag tik labu mikrofonu un maksimāli klusu fonu. Bet būtu vēl jēdzīgāk, ja tilde, piemēram sadarbotos ar dažādiem izstrādātājiem, kuri nodrošina aplikācijas cilvēkiem, kuri nespēj runāt, bet raksta tekstu, un dators runā viņu vietā. Kā izrādās, Latviešu valoda šeit ļoti pietrūkst. Tieši tas moments, ka nav rīks, kurš rakstīto pārvērš balsī.

    Usinss
    22.03.2023 18:43
    Reply to  digitalk

    Ir specializetas programmas, kur balls padarīšana ir viens no režīmiem.Piemēram 5gadīgam bērnam sagatavo kartītes, kur viņam atliek uzspiest uz to, ko viņš grib pateikt. Populārs variants ir GoTalkNow

    digitalk
    20.03.2023 13:20

    > “Tāpat būs iespēja augšupietranskripcijatransklādēt”

    uh, ku sarežģīta iespēja :D

    Muah
    20.03.2023 14:24
    Reply to  digitalk

    Laikam jau raksts veidots ar jauno iespēju

    Oskars
    20.03.2023 19:31

    Kāds ir salīdzinājis ar https://hugo.lv/lv/Speech/Recognition ?

    Usinss
    20.03.2023 22:09
    Reply to  Oskars

    Tas ir Tildes projekts, tas tā. Šajā lauciņā laikam tik Tilde darbojās Latvijā.

    Reklāma