Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tildes” mašīntulkošanas pakalpojumus izmantos arī Somijas valdība

    Jaunākie raksti

    Latvijas valodu tehnoloģiju un lokalizācijas uzņēmums “Tilde” turpina paplašināt savu starptautisko klientu loku un nācis klajā ar paziņojumu, ka nākamos četrus gadus Somijas valdībai un tās ministrijām nodrošinās nacionāla mēroga mašīntulkošanas pakalpojumus. Par šo līgumu primāri jāpateicas “Tilde” jau pierādītajam tulkojuma kvalitātes līmenim un ievērotajiem drošības principiem.

    Pie darba tiks likts uzņēmuma jaunākais mākslīgā intelekta rīks “AURA”, kura pamatā ir dziļās mašīnmācīšanās algoritmi, kas palīdz ievērot noteikto terminoloģiju un valodas nosacījumus. Risinājums valdībai un ministrijām palīdzēs ātri un droši iztulkot nepieciešamos dokumentus somu–zviedru, zviedru–somu, somu–angļu un angļu–somu valodās. Reālos skaitļos runājot, “AURA” atvieglos vairāk nekā 70 tulku un terminologu ikdienas darbu, paātrinot un uzlabojot tulkošanas procesu un informācijas plūsmu.

    Reklāma

    Mašīntulkošanas rīks sniegs palīdzīgu roku ne tikai tulkiem un terminologiem, bet arī Somijas amatpersonām un valsts iestāžu darbiniekiem, kuri dažāda veida dokumentus varēs ātri iztulkot PDF un citos formātos mākonī esošā privātā tulkošanas platformā. Līdz ar to kopumā “AURA” pakalpojumus izmantos ap 6000 lietotāju.

    Jāpiezīmē, ka uzņēmumam šī nebūt nav pirmā sadarbība ar Somiju. “Tilde” 2019. gadā Somijas prezidentūras laikā radīja Eiropas Savienības Padomes prezidentūras mašīntulkotāju, kas veicināja daudzvalodu saziņu un sešu mēnešu laikā iztulkoja vairāk nekā 12,7 miljonus vārdu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    12.10.2021 14:02

    varu tikai nocitēt rindiņu no krievu klasiķa — О сколько нам открытий чудных…
    … sagaidīsim no mašīntulkošanas bulšita politikā.

    Reklāma