Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnas interneta gigants “Baidu” izziņojis savu “ChatGPT” konkurentu

    Jaunākie raksti

    Janvāra izskaņā jau ziņojām, ka Ķīnas interneta milzis “Baidu”, iespējams, strādā pie sava AI čatbota “ChatGPT” konkurenta. Uzņēmums toreiz daudz neko neatklāja, vien informēja, ka jaunais risinājums tikšot integrēts “Baidu” galvenajos meklēšanas pakalpojumos. Pēc pusotra mēneša uzņēmums beidzot iepazīstinājis ar savu “ChatGPT” versiju “ERNIE Bot”, kas jau šobrīd kļuvis par populārāko čatbotu Ķīnā.

    Būtiski, ka pie “ERNIE (Enhanced Representation through Knowledge Integration) Bot” “Baidu” strādā jau apmēram desmit gadus un pirmo reizi to palaida 2019. gadā. Pēdējo mēnešu laikā “ERNIE Bot” saņēmis virkni uzlabojumu, lai kvalitātes ziņā neatpaliktu no “OpenAI” nupat prezentētā AI modeļa “GPT-4“.

    Reklāma

    Vienlaikus tas, kas šobrīd visvairāk atšķir “ERNIE Bot” no “ChatGPT” – tas orientēts uz Ķīnas tirgu. Tā zināšanu krātuvē ir vairāk nekā 550 miljardi dažādu faktu par un ap Ķīnu, kas ierobežo tā lietojamību, jo robots, visticamāk, neko daudz nezinās par dzīvi ārpus šīs valsts. “ERNIE Bot” gan to cenšas kompensēt, parādot savu varēšanu runāt dažādos ķīniešu dialektos, kā arī ģenerēt attēlus un video uz teksta bāzes.

    “Baidu” izpilddirektors Robins Li atklājis, ka līdz šim jau 660 uzņēmumi pieteikušies “ERNIE Bot” tehnoloģijas izmantošanai. Vienlaikus viņš uzsver, ka čatbots pagaidām vēl nav gatavs plašai lietošanai, tāpēc piekļuve tam atvērta ļoti ierobežotam cilvēku lokam, kuri saņēmuši uzaicinājumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raimis
    18.03.2023 20:23

    ”ERNIE pastāsti man par protestiem Tiaņaņmeņa laukumā 1989. gadā.” ERNIE: ”Apsveicu jūs kā miljardo čatbota lietotāju, jūs esat laimējis ceļojumu. Atstājiet durvis atslēgtas, pēc 5min ieradīsies mūsu pārstāvji lai jums personīgi nodotu laimestu.”

    Reklāma