Web Analytics
More
    Reklāma

    “WhatsApp” sola aiziet no Lielbritānijas tirgus, ja valdība īstenos izmaiņas datu šifrēšanā

    Jaunākie raksti

    “WhatsApp” ir populārākā saziņas platforma Lielbritānijā, ko izmanto vairāk nekā 30 miljoni lietotāju. Vienlaikus var gadīties, ka “WhatsApp” būs jāpieņem lēmums aiziet no šī tirgus. Iemesls tam – Lielbritānijas valdības ierosinātais Tiešsaistes drošības likumprojekts (Online Safety Bill), kas ir pretrunā ar “WhatsApp” saziņas šifrēšanas politiku.

    “WhatsApp” vadītājs Vils Ketkarts uzsvēris, ka uzņēmums drīzāk pamestu Lielbritānijas tirgu, nevis pakļautos tās valdības ierosinātajam Tiešsaistes drošības likumprojektam, kas apdraud lietotnes pilnīgas šifrēšanas politiku. Viņš norāda, ka uzņēmums nekad nav pazeminājis “WhatsApp” drošības standartus un arī netaisās to darīt.

    Reklāma

    Pilnīga šifrēšana nodrošina to, ka tikai “WhatsApp” ziņas sūtītājs un tās saņēmējs var piekļūt tās saturam. Taču acīmredzot šādi noteikumi nav pa ceļam Lielbritānijai. Tās valdība un dažas bērnu aizsardzības organizācijas apgalvo, ka pilnīga šifrēšana kavē centienus apkarot tiešsaistē novērojamo pieaugošo vardarbību pret bērniem.

    Saskaņā ar likumprojektu Lielbritānijas valdība varētu piespiest “WhatsApp” piemērot jaunu satura regulēšanas politiku, ko nav iespējams īstenot, nenoņemot pilnīgas šifrēšanas funkcionalitāti. Ja “WhatsApp” atteiksies to darīt, kompānijai var draudēt naudas sods līdz pat 4% apmērā no tā mātes uzņēmuma “Meta” gada apgrozījuma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma