Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tele2” ievieš VoLTE tehnoloģiju arī “Zelta Zivtiņa” priekšapmaksas karšu klientiem

    Jaunākie raksti

    Multipakalpojumu uzņēmums “Tele2” ieviesis VoLTE (Voice over Long-Term Evolution) tehnoloģiju arī priekšapmaksas kartes “Zelta Zivtiņa” klientiem. Tā nodrošina ātrāku zvana savienojuma laiku, kā arī augstāku balss un video zvanu kvalitāti. Šīs tehnoloģijas ieviešanā priekšapmaksas un pēcapmaksas klientiem “Tele2” investēja vairākus miljonus eiro un tā ir pieejama bez maksas.

    Kā atzīst uzņēmumā, VoLTE tehnoloģija ir pieejama “iPhone”, “Samsung” un “Sony” viedtālruņu īpašniekiem. Ar precīziem telefonu modeļiem, kuriem pieejama VoLTE, var iepazīties “Zelta Zivtiņa” mājas lapā.

    “Janvāra beigās VoLTE tehnoloģija tika pieslēgta visiem mūsu pēcapmaksas tarifu plānu klientiem un šobrīd to savā ikdienā regulāri jau izmanto 80 000 klientu,” stāsta “Tele2” tehniskā departamenta direktore Līga Krūmiņa. “Tagad arī ikviens “Zelta Zivtiņa” priekšapmaksas karšu klients, kuram ir viedtālrunis, kas atbalsta VoLTE tehnoloģiju, var, piemēram, balss zvana laikā paralēli arī sūtīt attēlus “WhatsApp” lietotnē vai meklēt informāciju internetā, jo balss sakaru nodrošināšanai tiek izmantots 4G datu tīkls. Līdz šim 4G tīkls bija paredzēts tikai mobilā interneta lietošanai.”

    Lai aktivizētu VoLTE savā “Android” viedtālrunī, klientiem vienkārši jāatjaunina tālruņa operētājsistēma. Savukārt “iPhone” tālruņiem jāveic izmaiņas iestatījumos. Ar to, kā to paveikt, var iepazīties “Zelta Zivtiņa” mājas lapā.

    “Zelta Zivtiņa” turpina dominēt priekšapmaksas pakalpojumu tirgū. Saskaņā ar tirgus izpētes aģentūras “NIELSENIQ” datiem, 2022. gada beigās “Zelta Zivtiņa” apjoma tirgus daļa jaunu priekšapmaksas karšu pārdošanas segmentā bija 65,9%.

    Jau vēstīts, ka “Tele2” sava mobilo sakaru tīkla attīstībā šogad investēs 20 milj. eiro. Investīcijas tiks novirzītas tīkla modernizācijai un 5G tehnoloģijas izvēršanai, kā arī tīkla kapacitātes uzturēšanai un jaunas datu pamattīkla infrastruktūras izbūvei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Māris
    09.03.2023 17:28

    Vai VoLTE darbojas ja no TELE2 zvana uz LMT (un otrādi)?

    Kursors.lv
    09.03.2023 22:05
    Reply to  Māris

    Būtu jādarbojas, ja abas sarunas ierīces un to operatori atbalsta VoLTE.

    Raimonds Freimanis
    09.03.2023 21:53

    Nezinu, bet pēcapmaksas plānam nav šādas funkcijas uz iphone13, lai gan programmatūra ir atjaunota. Rāda paziņojumu, ka mobilais tīkls nav sertificēts šajā ierīcē.

    grh
    09.03.2023 22:22

    ej uz salonu un saki, ka tev ir problēma. Uz iphone mēdz nogļukot šis viss. Tev gadījumā nav veca simkarte telefonā? Simkarte nevar būt 7 gadus veca.

    Biteme
    09.03.2023 22:53
    Reply to  grh

    Ja nevar sačiņīt, var paņemt xiaomi par 150 ērikiem – volte strādā.

    grh
    10.03.2023 13:18
    Reply to  Biteme

    Var netērēt lieku naudu 150e šajomi, bet vienkārši aizsoļot līdz blakus esošajam lielveikalam un palūgt atrisināt problēmu. Ir dzirdēts, ka operatora palīdzības dienestam ir jāiesaistās šī jautājuma risināšanā, jo telefonā viss ir bez erroriem, bet VoLTE nedarbojas.

    Biteme
    10.03.2023 13:21
    Reply to  grh

    Nu tak es arī saku – ja nevar atrast iemeslu. Zin kā mēdz būt dzīvē – abas puses saka “mūsu tīklā viss lieliski darbojas – problēma ir tur, pie viņiem”)

    wils
    10.03.2023 11:30

    Izrādās, pēc oparatora domām, jālieto tikai Samsung vai Apple izstrādājums. Pārējie – apdalītie.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    11.03.2023 10:03

    Zelta zivtiņa ir vislabākā, tikai vēl vajadzētu to seriālu atjaunot

    Māris
    11.03.2023 21:51

    Ja zvana laikā hotspots nezustu kaut arī internets nāk no sim 2 tad būtu norm štelle, bet pagaidām bijis nebijis sūds

    Reklāma