Web Analytics
More
    Reklāma

    “DJI” klusiņām pārtrauc dronu uztveršanas sistēmas “AeroScope” darbību

    Jaunākie raksti

    Sakarā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā pērnā gada aprīļa beigās arī bezpilota lidaparātu ražotājs “DJI” paziņoja, ka uz laiku pārtrauc darbību Krievijā un Ukrainā. Uzņēmums toreiz uzsvēra, ka šāds lēmums saistīts ar principu, ka neatbalsta savu dronu izmantošanu jebkāda kaitējuma nodarīšanai. Pēc teju gada tapis zināms, ka “DJI” vairs nepiedāvā savu dronu uztveršanas sistēmu “AeroScope“, ar kuras palīdzību krievi mērķējuši un uzbrukuši Ukrainas dronu pilotiem.

    DJI” produktu lapā šobrīd var redzēt paziņojumu, ka dronu noteikšanas sistēma “AeroScope” vairs netiek izstrādāta. Aizverot šo paziņojumu, gan joprojām var iepazīties ar šo “DJI” produktu un pat pieteikties tam, aizpildot anketu.

    Reklāma

    Ķīnā bāzētais dronu ražotājs vēl nav oficiāli informējis par “AeroScope” darbības pārtraukšanu. Līdz ar to nav skaidrs, vai sistēmas darbība tiek izbeigta uz visiem laikiem. Tiesa, baumas gan liecina, ka “DJI” šobrīd strādā pie otras dronu uztveršanas sistēmas versijas, kas galu galā varētu aizstāt “AeroScope”.

    Uzņēmums apraksta savu “AeroScope” tehnoloģiju kā “visaptverošu dronu uztveršanas platformu”, kas var identificēt un izsekot bezpilota lidaparātus reāllaikā, izmantojot signālus, ko raida jaunākie “DJI” bezpilota lidaparāti. Šie signāli sniedz “AeroScope” lietotājiem tādu informāciju kā lidojuma statuss, maršruts un pilota atrašanās vieta līdz pat teju 50 km attālumā no drona faktiskās atrašanās vietas.

    Jāpiezīmē, ka, lai gan “AeroScope” sistēma sākotnēji bija paredzēta izmantošanai tiesībaizsardzības iestādēm vai citām valdības aģentūrām, lai uzraudzītu dronus, kas lido potenciāli bīstamās zonās un izsekotu to pilotus, šo tehnoloģiju esot izmantojuši arī krievi pret Ukrainas aizstāvjiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    08.03.2023 11:07

    Starp citu – zinātāji, par cik ir pacēlušās jaudīgu dronu rezerves daļu cenas kopš nākas invazīviem orkiem sūtīt granātas?

    Krotow
    08.03.2023 12:24

    Formāla atruna lai atkratītos no starptautiskas tieslietas par palīdzību kara noziegumu īstenošanā pēc Ukrainas kara beigām. Tas ka sistēma netiek izstrādāta, nenozīmē ka esošie klienti to nevar izmantot.

    Reklāma