Web Analytics
More
    Reklāma

    Dronu ražotājs “DJI” Krievijā aptur produktu tirdzniecību un citas aktivitātes

    Jaunākie raksti

    Bezpilota lidaparātu ražotājs “DJI” nācis klajā ar paziņojumu, ka karadarbības dēļ Ukrainā uz laiku aptur pārdošanu un visas pārējās biznesa aktivitātes gan Krievijā, gan arī Ukrainā. Ziņots, ka tas ir pirmais Ķīnas uzņēmums, kas kopš Ukrainas kara sākuma apturējis pārdošanu Krievijā. Atšķirībā no Rietumvalstīm Ķīnas uzņēmumi šajā situācijā izvēlējušies nepārtraukt darbību šajā noieta tirgū.

    “DJI” pārstāvis paziņojumā norādījis, ka lēmums nav fokusēts uz kādu konkrētu valsti kā tādu, bet gan saistīts ar uzņēmuma vispārējiem principiem. “DJI” pirms pāris dienām informēja, ka neatbalsta savu dronu izmantošanu jebkāda kaitējuma nodarīšanai. Tāpēc, lai novērstu lidaparātu izmantošanu kaujās, uz laiku aptur tirdzniecību kā Krievijā, tā arī Ukrainā.

    Reklāma

    Būtiski, ka šis “DJI” paziņojums nācis klajā mēnesi pēc tam, kad Ukrainas digitālās transformācijas ministrs Mihailo Fedorovs publiski aicināja uzņēmumu pārtraukt tirdzniecību Krievijā. Atklātā vēstulē, kas tika publicēta arī “Twitter”, ministrs uzsvēra, ka Krievija izmanto “DJI” dronus, lai vadītu savas raķetes un tādā veidā nogalinātu civiliedzīvotājus.

    Uzzinot par “DJI” dronu pielietojumu Krievijā, Vācijas veikals “MediaMarket”, kas tirgo elektroniku visā Eiropā, izņēma uzņēmuma produkciju no saviem plauktiem. Tikmēr “DJI” noliedz, ka aktīvi atbalsta Krievijas militāros spēkus, ne tikai nodrošinot aparatūru, bet arī sniedzot lidojumu datus, nosaucot šīs apsūdzības par “pilnīgi nepatiesām”. Lai to apstiprinātu, uzņēmums pirms dažām dienām publicēja paziņojumu, kurā informē, ka netirgo un nepārdod savus izstrādājumus militārām vajadzībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    28.04.2022 08:44

    Pa mēnesi ķīnieši uzbūvēja shēmu, ka apiet tirdzniecības aizliegumu. Tagad var droši noziņot “aiziešanu”.

    Jrk
    28.04.2022 09:41

    Kas par clickbait virsrakstu🤦

    Kursors.lv
    28.04.2022 09:47
    Reply to  Jrk

    OK, tagad citādāks virsraksts.

    Krotow
    28.04.2022 14:31

    AeroScope atbalstu Krievijas specdienestiem DJI noteikti ir atstājis. Kamēr tas paliek spēkā, viņi var pļerkstēt par aiziešanu kaut vai 3 reizes dienā.

    Reklāma