Web Analytics
More
    Reklāma

    iPhone spēs nolasīt ziņojumus tavu draugu balsīs

    Jaunākie raksti

    Apple iesniedzis patentu pieteikumu, kas kaut kad nākotnē ļautu iMessages saņemtās ziņas nolasīti priekšā tā cilvēka balsī, kurš šo ziņu sūtījis. Protams, Apple nāksies izmantot mašīnmācīšanos un iegaumēt kādu daļu no drauga balss, lai šo iespēju nodrošinātu.

    Tāpat pastāv iespēja, ka balsis tiek apmācītas citos nosacīti pasīvos veidos, piemēram, Siri noklausīsies sarunas, kas gan izklausās pēc sava veida privātuma pārkāpuma.

    WhatsApp pavisam nesen tika pie pretējas šādas iespējas, kas pārveidos ierunāto ziņu rakstītā formā. Pagaidām gan iespēja ir agrīnā beta stadijā un izmēģināt to var tikai iOS lietotāji.

    “WhatsApp” drīzumā varētu izlaist funkciju, kas balss ziņas pārvērš tekstā

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    18.02.2023 13:14

    Vispirms gan tai ierīcei vispār būtu jāiemācās lasīt latviešu valodā. Ja kāds nav pamanījis, tad iOS nav nekādu latviešu valodas runas sintēzes iespēju, tāpēc arī es, kā praktiski neredzīgs cilvēks, vispār neesmu aifonu pat rokā paņēmis. Android ir izvēles iespējas: gan iebūvētā Google TTS latviešu balss, gan Play veikalā iegūstamais bezmaksas ESpeak NG, gan vēl pāris maksas varianti.

    Lauris
    18.02.2023 14:21
    Reply to  Mārtiņš

    Iphone tas viss ir pa brivu un labi strada, gadiem jau izmantoju – rakstu zinas ar balsi Krieviski, Angliski, Ja, LV – valodu nesaprot. Kaa ari whatsupp raktu tiesi tapat zinas, uz android kkaa ari var, bet kludas rodas un ne tik erti strada viss. Savejie sapratis.

    Mārtiņš
    18.02.2023 23:03
    Reply to  Lauris

    Savāds apgalvojums – viss tas ir par brīvu, bet LV valodā nav. Es kaut kā esmu pieradis jau vairāk nekā 50 gadus sazināties latviski, arī saturu pārsvarā lasu dzimtajā valodā. Pēdējā gada notikumi kaut kā pavisam ir atsvešinājuši no domas lietot telefonu krievu valodā, lai gan grāmatas jau tāpat vēl lasu krieviski, taču tam nevajag draugu balsis :)

    Reklāma