Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla oficiāli apstiprina rūpnīcas celtniecību Meksikā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Tesla vadītājs Īlons Masks “Investoru dienas” pasākumā oficiāli apstiprinājis, ka autoražotāja jaunā rūpnīca jeb Gigafactory taps Meksikā. Rūpnīca atradīsies netālu no Monterejas pilsētas valsts ziemeļaustrumos, netālu no robežas ar ASV, bet tajā plānots ražot nākamās paaudzes Tesla elektriskos modeļus.

    Šī jaunā rūpnīca Meksikā kļūšot par lielāko elektroauto rūpnīcu pasaulē, savukārt kopējās projekta investīcijas būs ap 5 miljardiem dolāru. Tā tiks aprīkota ar visiem jaunākajiem Tesla tehniskajiem risinājumiem, lai auto ražošanu padarītu pēc iespējas efektīvāku, kas Tesla ļautu ražot lētāku, plašām sabiedrības masām pieejamu elektroauto. Līdz šim ik pa brīdim izskanējušas runas par lētu Tesla modeli, bet pagaidām tās bijušas tikai runas bez taustāma seguma un arī Masks atzinis, ka pagaidām ražotājam ir citas prioritātes.

    Tesla pagaidām nav sniegusi plašāku informāciju par plānotajiem ražošanas apjomiem šajā rūpnīcā vai citu būtisku informāciju, taču noprotams, ka ražotājam ir lieli plāni. Masks arī uzsvēris, ka Tesla turpinās palielināt ražošanas jaudu visās jau strādājošajās rūpnīcās.

    Pagaidām nav zināms, cik ilgā laikā tiks izbūvēta jaunā rūpnīca Meksikā, taču Tesla noteikti ir mācījusies no kļūdām un problēmām Berlīnē, kur Tesla saskārās ar virkni birokrātiskiem šķēršļiem un problēmām.

    Atrašanās vieta Monterejas tuvumā nav nejauša – pilsēta atrodas apmēram 7 stundu brauciena attālumā no Tesla galvenā biroja un arī Gigafactory Texas rūpnīcas. Jau iepriekš bija zināms, ka ASV-Meksikas robežšķērsošanas punktā, kas atrodas uz Monterejas šosejas, ir izveidota speciāla josla Tesla vajadzībām. Tas tika skaidrots ar to, ka Jaunleonas štatā ir vairāki Tesla piegādātāji, tāpēc šāda josla samazināja laiku, kas jāpavada uz robežas, taču jau pirms vairākem mēnešiem tas pastiprināja baumas, ka Tesla intereses patiesībā ir nopietnākas un uzņēmums vēlas investēt rūpnīcas celtniecībā, kas tagad ir apstiprinājies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    03.03.2023 20:03

    Lēts Tesla modelis pēc Covid un kara sākuma maksās no 35 k€. Vēl pasakiet ka tā nebūs :)

    7 stundas ceļā? Tad jau muskis uz jauno rūpnīcu tikai lidos.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Reklāma