Web Analytics
More
    Reklāma

    Japānas uzņēmums piedāvās doties kosmosā ar balona palīdzību

    Jaunākie raksti

    Japānā bāzēts jaunuzņēmums Iwaya Giken šajā nedēļā paziņojis par plāniem cilvēkus nogādāt gandrīz plašajā visumā ar balona palīdzību. Tā būs iespēja par krietni mazāku summu doties komerciālos lidojumos un redzēt zemes aprises no augšas.

    Uzņēmums pie šī balona un speciālās kapsulas strādā jau no 2012. gada, piedāvājot iespēju divvietīgā kabīnē sasniegt 25km augstumu, kas ļauj redzēt Zemes ieloku. Tas gan neskaitīsies, ka cilvēks atrodas atklātā kosmosā, bet tiks sasniegts stratosfēras vidus. Katrā ziņā šis ir augstāk nekā paceļas reaktīvās lidmašīnas.

    Reklāma

    Lielākais ieguvums šādam pacelšanās veidam ir izmaksas, jo viens lidojums ar gaisa balonu izmaksās 180 tūkstošus dolāru. Mērķis ir samazināt cenu līdz pat 10 tūkstošiem. Balons tiks pildīts ar hēliju, padarot to pietiekami nekaitīgu arī no dabas saglabāšanas viedokļa. Pacelšanās notiks kopā ar pilotu, aizņems divas stundas. Tālāk būs viena stunda vērot visu no augšas, bet pēc tam paredzēta nolaišanās arī vienas stundas garumā.

    Speciālā kapsula būs 1.5m diametra plata bumba ar daudziem logiem, lai pavērtos plašs skats. Tā ir paredzēta diviem cilvēkiem – pilotam un pasažieriem. Šobrīd ir izziņota pieteikšanās pirmajiem lidojumiem, un pirmais lidojums varētu notikt šī gada oktobrī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma