Web Analytics
More
    Reklāma

    “Zabbix” uzsāk sadarbību ar pasaules lielāko hakeru platformu “HackerOne”

    Jaunākie raksti

    Latvijas atvērtā pirmkoda programmatūras uzņēmums SIA “Zabbix” kļuvis par pirmo Latvijas uzņēmumu, kas uzsācis sadarbību ar HackerOne – pasaules populārāko godprātīgo hakeru platformu, lai atklātu potenciālas drošības ievainojamības produktā. Šobrīd HackerOne platformā publiski pieejama Zabbix drošības kļūdu ziņošanas programma, kur par katru iesniegto un atrisināto ievainojamību iespējams saņemt finansiālu atlīdzību.

    Zabbix ir atvērtā pirmkoda programmatūra, kas ir paredzēta IT infrastruktūras resursu veiktspējas un pieejamības uzraudzībai un izsekošanai. Programmatūru plaši pielieto visā pasaulē un Latvijā dažādās nozarēs – finanšu un bankas, mazumtirdzniecības, izglītības, valsts un pašvaldību, kā arī organizāciju IT infrastruktūras monitorēšanai.

    Reklāma

    Angliski kļūdu ziņošanas programmu HackerOne dēvē par “bug bounty” jeb kļūdu meklēšanas un atlīdzības saņemšanas programmu. Tā aicina godprātīgos hakerus meklēt kļūdas Zabbix programmatūrā. Šajā platformā par ziņotu un izvērtētu kļūdu var saņemt atlīdzību līdz pat 3000 ASV dolāriem. Vairāk informācijas par programmu var atrast šeit: https://hackerone.com/zabbix

    “Mēs lepojamies, ka  Zabbix produkta augstā kvalitāte un drošība vienmēr ir bijusi mūsu lielākā prioritāte. Sadarbība ar HackerOne ir mūsu nākamais solis iesaistīt plašāku drošības līderu un godprātīgo hakeru sabiedrību, lai reaģētu uz potenciāliem drošības jautājumiem daudz proaktīvāk,” par sadarbību ar HackerOne saka SIA “Zabbix” izveidotājs un valdes loceklis Aleksejs Vladiševs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Karlis
    26.02.2023 23:11

    Lai zabbixu uzstādītu vajag 3 gadus studēt to. Kur tik sarežģītu var visu vienkāršo izveidot.

    Reklāma