Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon darbiniekiem no 1. maija būs obligāti jāatgriežas birojos

    Jaunākie raksti

    Pandēmijas gadi bija lielisks veicināšanas faktors tam, lai liela daļa nozaru pielāgotos darbam attālināti, tomēr izskatās, ka vismaz daļa lielo tehnoloģiju uzņēmumu grasās atgriezties pie vecās kārtības ar darbu klātienē.

    Par šādām izmaiņām paziņojis Amazon izpilddirektors Endijs Džesijs (Andy Jassy). Uzņēmumā darbojas ne tikai pusotrs miljons darbinieku, kuri strādā noliktavās un piegādā sūtījumus, bet arī vairāki desmiti tūkstoši administratīvā personāla. Tagad tieši šai grupai trīs dienas nedēļā būs jāstrādā no ofisa.

    Reklāma

    Kā redzams, tā nav pilna piecu darba dienu nedēļa, kurā būs jāstrādā no biroja, saglabājot saucamo hibrīdo darba modeli. Atgriešanās pie darba klātienē nav tieši saistīta ar darbinieku efektivitāti, bet gan kvalitātes uzlabošanu. Kā norāda Amazon CEO, tad šis darba modelis tiek izvēlēts tāpēc, lai veicinātu kolēģu komunikāciju, kas tālāk noved pie labākas sadarbības, inovācijām un uzņēmuma kultūras.

    Pēc pandēmijas periods, kad dzīve atgriežas ierastajā ritmā, ir izaicinošs lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, kuri vēlas darbiniekus redzēt ofisos. Ļoti lielu pretestību pret šo ideju jau saņēmis Apple, un jautājums, cik gan silti šo ziņu uzņems Amazon darbinieki, jo informācija tikusi publiskota vien piektdien. Kā norāda līdz šim veiktie pētījumi, tad pagaidām nav pierādījusies korelācija starp to, ka darbs no mājām būtu mazāk efektīvs.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    20.02.2023 10:35

    Diez vai tagad visi baigi pretosies. Pa pasauli klejo 85k+ tek uzņēmumu darbinieku, kuri labprāt ieņems to vietu, kuri nevēlēsies strādāt no biroja.

    bobis
    25.02.2023 14:46

    Un ja ne, pie sienas un nosaut?

    Reklāma