Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla savus auto apdrošināšanas pakalpojumus plāno piedāvāt starptautiski

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla piedāvā ne tikai elektriskās automašīnas, bet arī šo mašīnu apdrošināšanu. Sākotnēji šī iespēja piedāvāta tikai atsevišķos ASV štatos, bet tagad Tesla gatavojas to piedāvāt starptautiski – pirmā vieta ārpus ASV būs Lielbritānija.

    Tesla vēlējās izveidot punktu sistēmu, kas izmanto braukšanas laikā iegūtos datus par vadītāja braukšanas paradumiem, piemēram, paziņojumi par pārāk mazu distanci līdz priekšā braucošajam, cik bieži veikta asa bremzēšana, strauji pagriezieni, kā arī citi riskanti manevri. Izvērtējot iegūtos braukšanas datus, tiek piešķirti punkti, kas pēc tam nosaka apdrošināšanas izmaksas.

    Ražotājs uzskata, ka braucēji ar “vidēji labiem” rezultātiem apdrošināšanas izmaksās ietaupīs aptuveni 20-40%, salīdzinot ar citiem pakalpojuma sniedzējiem. Tie, kam ir ļoti augsti rezultāti un Tesla ieskatā brauc droši, var ietaupīt 30-60 procentus.

    Produkts pilnvērtīgi pirmoreiz tika piedāvāts 2021. gada rudenī Teksasā, bet kopš tā laika Tesla apdrošināšana pamazām piedāvāta arvien vairāk ASV štatos. Tiesa, piedāvājuma paplašināšanās nav notikusi tik strauji, kā gribētu Tesla vadītājs Īlons Masks. Visa nepieciešamā informācija un funkcijas pieejamas Tesla lietotnē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    14.02.2023 11:30

    Interesanti, vai tad kad Tesla pati strauji bremzēs, arī tiks uzskatīts ka braucu bīstami? Tieši šodien piedzīvoju divas tādas izpausmes, kad pretī, slaidā pagriezienā brauca kravas auto. Abi mēs bijām savās joslās, skaidri redzama nepārtrauktā līnija. Tautā to sauc par fantomo bremzēšanu.

    Skābene
    14.02.2023 11:48
    Reply to  Elektriķis

    Un ja vēl stūre nokritīs brauciena laikā, slidenā līkumā ! :)

    Elektriķis
    14.02.2023 13:21
    Reply to  Skābene

    Stūre šajā gadījumā varēja krist nost, auto stūrēja pats :)

    Reklāma