Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen kārtējo programmatūras kļūdu dēļ atsauc 21 tūkstoti ID.4 elektroauto

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Volkswagen atsaucis gandrīz 21 tūkstoti elektrisko ID.4 krosoveru, jo auto saskāries ar kārtējām programmatūras kļūdām, proti, mašīnai var pazust jauda un tā apstāsies. Problēma saistīta ar programmatūru, kas kontrolē augstsprieguma akumulatorus. Noteiktos apstākļos tā var atiestatīt pati sevi, kā rezultātā elektromotors zaudē enerģijas padevi.

    Problēma attiecas uz mašīnām, kas ražotas no 2020. gada 26. maijam līdz 2022. gada 20. janvārim. Vācu autoražotājs šo problēmu bija novērojis vēl 2021. gada jūlijā, taču tika secināts, ka tā neietekmē stūrēšanu, bremzēšanu. Tomēr izmeklēšana turpinājās un Volkswagen piegādātājs norādīja, ka programmatūras kļūda var ietekmēt invertora darbību.

    Volkswagen uzsver, ka mašīnas, kas ražotas pēc 2022. gada 20. janvāra, šī problēma neskar, jo tām izmantota jaunāka programmatūras versija. VW ziņo, ka atsaukumā iesaistīto mašīnu multimediju sistēmā tiks sniegts paziņojums, lai klienti dodas uz savu VW servisu un atjauno mašīnas programmatūru, kas novērsīs šo kļūmi.

    1000km brauciens ar VW ID.4 elektroauto (video)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma