Web Analytics
More
    Reklāma

    Liepājā notiks aizsardzības un drošības izaicinājumiem veltīts hakatons

    Jaunākie raksti

    No 24. līdz 26. martam tiks organizēts piektais CASSINI hakatons (The 5th CASSINI hackathon Security&Defence), kas vienlaikus norisināsies 10 Eiropas valstīs, tai skaitā arī Latvijā, Liepājā. Hakatona dalībnieki pulcēsies klātienē, biedrības “Impact Hub” telpās, lai, kopā ar uzņēmējdarbības, aizsardzības u.c. ekspertiem, radītu risinājumus Eiropas Savienības drošības izaicinājumiem, izmantojot ES Zemes novērošanas un satelītu datus. Pasākumam aicināts pieteikties ikviens, kam interesē uzņēmējdarbība, aizsardzības joma un kosmosa tehnoloģijas, aizpildot pieteikšanās anketu.

    CASSINI hakatons norisināsies vienlaikus Bulgārijā, Horvātijā, Kiprā, Francijā, Ungārijā, Itālijā, Polijā, Rumānijā, Zviedrijā un arī Latvijā, Liepājā, lai vienotu Eiropas uzņēmējdarbības, kosmosa tehnoloģiju un aizsardzības entuziastus Eiropas kritiskās infrastruktūras, pārrobežu mobilitātes un jūras ceļu aizsardzības un drošības izaicinājumu risināšanā.

    Reklāma

    “Ņemot vērā pēdējā gada notikumus pasaulē un Latvijas ģeogrāfisko lokāciju, ir īpaši svarīgi pievērst uzmanību dažādiem drošības riskiem, to risinājumiem un citiem aizsardzības faktoriem”, uzsver hakatona koordinatore Zane Feldmane. “Informācija, kas iegūta no Zemes novērošanas un satelītu datiem, pavērs jaunas iespējas radīt unikālus risinājumus, lai novērstu potenciālās krīzes situācijas un uzlabotu esošos drošības pasākumus, tādēļ aicinām dalībniekus dalīties savās idejās un būt daļai no stipras un aizsargātas Eiropas īstenošanas.”

    Izmantojot Copernicus, Galileo un EGNOS satelītu navigācijas sistēmas datus, kā arī drošas savienojamības tehnoloģijas, dalībnieki radīs jaunus konceptus un produktus Eiropas drošības stiprināšanai, risinot vienu no trim izvirzītajiem izaicinājumiem:

    • Koncepta vai produkta izstrāde pārrobežu mobilitātes aizsardzībai;
    • Koncepta vai produkta izstrāde jūras drošības stiprināšanai;
    • Koncepta vai produkta izstrāde, kas novērtē kritiskās infrastruktūras traucējumu riskus un plāno seku mazināšanas un atjaunošanas scenārijus.

    Hakatonam var pieteikties ikviens interesents no 18 gadu vecuma, kā arī dalība hakatonā ir bez maksas.

    Vairāk informācijas meklē biedrības “Impact Hub” mājaslapā, kā arī aicinām sekot līdzi aktualitātēm biedrības “Impact Hub” Facebook lapā.

    Latvijā hakatona norisi koordinē biedrība “Impact Hub”, tostarp hakatonu atbalsta Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, Liepājas pilsētas izglītības pārvalde, RTU Zinātnes un inovāciju centrs, Latvijas jaunuzņēmumu asociācija (Startin.LV), Kurzemes Biznesa inkubators, biedrība “Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris”, Rasa Botanicals un AS “Cēsu Alus.”

    Kursors.lv komentārs: Ir gadījies būt līdzīgā hakatonā. Interesanta tēma un hakatoni paši par sevi ir laba iespēja kopā ar citiem entuziastiem labi pavadīt laiku testējot kādu interesantu ideju. 

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma