Web Analytics
More
    Reklāma

    Modernizētais VW Golf ieradīsies nākamgad, ražotājs domā, kādā formā turpināt modeļa ražošanu nākotnē

    Jaunākie raksti

    Aktuālās paaudzes Volkswagen Golf Mk8 ir apritē jau kopš 2019. gada un aizvien tuvāk ir šī modeļa modernizētā versija jeb feislifts. Volkswagen zīmola vadītājs Tomass Šēfers sarunā ar AutoBild apstiprinājis, ka modernizētais Golf pie klientiem ieradīsies 2024. gadā. Jau iepriekš bija zināms par atsevišķām izmaiņām, piemēram, atteikšanos no skārienjūtīgajām pogām uz stūres. Auto jau tiek testēts un tas ir noķerts tā saucamajos spiegu foto.

    Volkswagen domā arī par Golf ilgtermiņa nākotni un autoražotājs ir pārliecināts, ka Golf turpinās pastāvēt arī turpmāk, taču atklāts jautājums, kādā formā tas būs. “Šobrīd strādājam pie sava portfolio, lai saprastu, kas būs pašreizējā Golf pēctecis. Manā skatījumā tas nebūs ar iekšdedzes dzinēju, tam jābūt elektriskam auto,” teicis VW zīmola valdes priekšsēdētājs Tomass Šēfers. Viņš jau iepriekš paudis, ka Golf un ID.3 varētu līdzpastāvēt elektriskajā ērā un nekonkurēt savā starpā, bet gan piesaistīt dažādus klientus.

    Reklāma

    Šēfers iepriekš pieļāvis iespēju, ka Mk9 Golf varētu saukties “ID.Golf”, modeļu piedāvājumā tam iespraucoties starp plānoto ID.2 un jau esošo ID.3. Ja šāds plāns realizēsies dzīvē, tad elektriskais Golf nebūs lielāks ID.2, proti, ID.2 tiks ražots uz MEB Lite platformas un tas iecerēts kā cenas ziņā lētāks elektroauto. Elektriskajam Golf, visticamāk, plānots kas cits.

    Ņemot vērā, ka modernizētais Golf ieradīsies 2024. gadā, tad ar zināmu pārliecību varam secināt, ka jaunās paaudzes Golf vēl ir diezgan tālu un pie klientiem tas ieradīsies tikai ap 2027. vai 2028. gadu. Tas kopumā saskan ar Golf paaudžu tradicionālo dzīvesciklu. Ap šo laiku gaidāmi arī pirmie auto uz jaunajām VW elektriskajām platformām.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andrejs
    03.02.2023 17:23

    Kāds šo rakstu pārlasīja?

    Kursors.lv
    03.02.2023 19:41
    Reply to  Andrejs

    Jā. Kāds ir jautājums?

    Bats
    06.02.2023 09:51
    Reply to  Andrejs

    Pārlasīju. Kliedzošas stila vai gramatikas kļūdas neatradu.

    Reklāma