Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen neplāno ūdeņraža auto, koncentrēsies elektroauto attīstībai

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Volkswagen vismaz tuvākos desmit gadus neplāno strādāt pie ūdeņraža vieglo pasažieru mašīnu radīšanas, tā vietā uzņēmumam koncentrējoties elektroauto attīstībai. Tā intervijā AutoBild izteicies zīmola valdes priekšsēdētājs Tomass Šēfers.

    Viņš norāda, ka ūdeņradim šobrīd ir virkne trūkumu un tas vismaz šobrīd nav piemērots Volkswagen vajadzībām, tāpēc vācu autoražotājs par to pagaidām nedomā. “Tas šobrīd nav konkurētspējīgs, īpaši pasažieru mašīnām, jo ūdeņraža tvertne atņem vietu salonā. Tas varētu strādāt komerciālajos transportlīdzekļos, bet ne pasažieru auto. Tāpēc neredzu, kā tas varētu strādāt šajā desmitgadē, vismaz ne Volkswagen,” saka Šēfers.

    Ja Volkswagen par to šobrīd nedomā, tad citi autoražotāji gan attīsta šo tehnoloģiju – ūdeņraža pielietojumu pēta Honda un Hyundai, tāpat lielas investīcijas kopīgi veic Toyota un BMW. Bavārieši pat nākuši klajā ar X5, kuru darbina ūdeņradis. Šobrīd tas ir ierobežotas tirāžas modelis, kas pārsvarā plānots testiem, taču BMW vadība jau iepriekš izteikusies, ka nevēlas visas kārtis likt uz vienu tehnoloģiju, tāpēc ražotājs testē ūdeņraža pielietojumu pasažieru auto vajadzībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma